Soundtrack.bg

Облечена в хиджаб, Шинейд О’Конър се завърна на сцената (ВИДЕО)

Шинейд О’Конър се завърна на сцената след петгодишна пауза.

Една от най-противоречивите личности в световната музика Шинейд О’Конър се завърна на сцената след петгодишна пауза. Ирландката, която която не толкова отдавна прие исляма, а от известно време насам страда и от сериозни психически проблеми, направи завръщането си на сцената на ирландското The Late Show.

О’Конър изпълни своя най-известен хит „Nothing Compares 2 U“, въпреки думите си от 2015 година, че никога повече не би изпяла тази песен на живо.

Трябва да кажем, че въпреки психическите си сривове в последните години, стигайки почти до самоубийство, Шинейд О’Конър ни най-малко не е загубила своя певчески талант. Можете да се убедите сами:

Освен емблематичната „Nothing Compares 2 U“, композирана и написана от покойния Prince, по време на участието си в предаването Шинейд О’Конър изпълни и кавър на песента „Rainy Night in Soho“ на ирландската банда The Pogues.

Разбира се, певицата говори открито и за своето решение да приеме исляма. В момента нейното ново име е Шухада Садака. Тя смята, че всеки един човек е мюсюлманин, но не всеки го осъзнава, преди да е прочел Корана.

„Терминът „обръщам се“ (към друга вяра, бел.ред) в случая означава, че ако започнете да учите Корана, ще осъзнаете, че през целия си живот сте били мюсюлмани, без да го осъзнавате. Точно това се случи на мен.“

„Аз съм на 52 години. Израснах в една много различна Ирландия спрямо тази, която имаме в момента. Тогава това бе една наистина репресирана държава, що се отнася до религията. И всички бяха нещастни. Никой не намираше никаква радост в Бога.“

Участието на Шинейд О’Конър в The Late Show се случва само месец преди тя да поеме на кратко турне през Ирландия. О’Конър сподели как се чувства в този момент.

„Наслаждавам се на чувството. Приятно е, защото преди си мислих, че никога не бих била заинтересована отново да пея. Бях и сигурна, че никой не би си купил билети, за да ме види. Бях сигурна, че никой не би ме и поканил да правя концерти, след като толкова дълго време ме е нямало.“