Soundtrack.bg

Джъстин Тимбърлейк с главна роля във филм от продуцента на „Зелената книга“

Джъстин Тимбърлейк се сдоби с главната роля в предстоящата лента „Палмър“.

Поп звездата Джъстин Тимбърлейк се сдоби с нова роля в киното. Той ще бъде главното действащо лице в драмата „Палмър“, разказваща за бивш състезател по американски футбол, който се завръща в родния си град след престой в затвора.

Deadline съобщава, че „Палмър“ ще бъде режисиран от познатия ни като актьор Фишър Стивънс, докато продуцент на проекта е стоящият зад супер успешния „Зелената книга“ Чарлс Би Уеслър. Сред продуцентите на филма ще бъдат още Джон Пеноти и Чарли Корвин. Очаква се снимките на продукцията да стартират през есента.

Сценарист на „Палмър“ е писателката Шерил Гереро, която е автор на романа Girl On Point. Историята разказва за звездата от колежанския футбол Еди Палмър, който се завръща в своя роден град след престой в затвора. Докато събира парченцата на разбития си живот, Палмър неочаквано се оказва в ролята на покровител на младо момче, изоставено от майка си.

Говорейки за проекта, продуцентите Пеноти и Корвин заявиха: „Джъстин и Фишър ще ни поднесат една плътна перспектива към тази емоционална история. Това е една забавна история, която е както навременна, така и предлагаща надежда. Една история за жилавостта и човешката доброта.“

Макар и да добива популярност със своята музикална кариера, Джъстин Тимбърлейк е вече и утвърден актьор. Сред най-известните филми, в които той е участвал, са Alpha Dog, The Social Network, Friends with Benefits, In Time, Trouble with the Curve и Wonder Wheel.

Наскоро приключи и работата по Trolls World Tour – продължението на анимацията Trolls от 2016 година с участието на Тимбърлейк. За Trolls той получи своята първа номинация за „Оскар“ в категорията „Най-добра оригинална песен“ за парчето „Can’t Stop the Feeling“.

През 2018 година Джъстин Тимбърлейк издаде последния си засега студиен албум, който кръсти Man on the Woods. Тогава албумът дебютира под номер 1 в класацията Billboard 200.