Soundtrack.bg

Дейвид Бениоф разкри любимата си сцена от последния сезон на „Игра на тронове“

Един от създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф говори за любимата си сцена от финалния осми сезон.

Финалният осми сезон на „Игра на тронове“ е вероятно едно от най-противоречивите събития в историята на поп културата. Феновете на сериала очакваха грандиозен финал на супер успешното шоу, но голяма част от тях останаха, меко казано, потресени от качеството му. Създателите на сериала Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс бяха разкъсани от критики, а феновете дори стартираха онлайн петиция, настоявайки осми сезон да се заснеме отново.

Един от създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф даде интервю за Star Channel, споделяйки коя е любимата му сцена от въпросния финален сезон на шоуто. Той разкри, че това е сцената преди голямата битка за Зимен хребет, когато Джайм Ланистър провъзгласява Бриен в рицар.

„Това е сцената, която наистина изпъква за мен. Бриен от Тарт винаги е била един от любимите ми персонажи. Моментът, в който тя е провъзгласена за рицар от Джайм Ланистър, е един от най-прекрасните неща в цялата история. Въздействащо бе да се види лицето на Гуендолин Кристи в този момент. Вероятно съм гледал тази сцена около 400 пъти и всеки път тя успява да ми повлияе“, споделя Бениоф.

Прочети още: Бениоф и Уайс подписаха деветцифрен договор с Netflix

Признаваме, че тази сцена действително това бе един от силните моменти в последния сезон на „Игра на тронове“. Тогава Бриен признава със съжаление, че вероятно никога няма да бъде рицар, въпреки всичките си постижения, просто защото е родена жена. Джайм обаче казва, че един рицар би могъл да провъзгласи всеки друг човек в рицар, правейки именно това с Бриен. В този момент виждаме и сълзи по лицето на иначе винаги суровата жена-воин.

Гуендолин Кристи е сред номинираните за следващите награди „Еми“, а скоро ще можем да я гледаме във филми като The Personal History of David Copperfield, The Friend и A Midsummer Night’s Dream.