Soundtrack.bg

Потвърдено: Кит Харингтън ще участва във „Вечните“ на Marvel

Звездата от „Игра на тронове“ Кит Харингтън влиза във вселената на Marvel.

Касовият сериал на HBO „Игра на тронове“ произведе много звезди, а несъмнено една от тях е британският актьор Кит Харингтън, изиграл ролята на Джон Сноу. Сега пред него се отваря нова голяма възможност, защото той ще участва в един от следващите филми на Marvel – „Вечните“ (The Eternals).

След няколко дни на слухове, новината бе официално потвърдена от Walt Disney – компанията, притежаваща Marvel. Любопитното е, че по този начин Кит Харингтън отново ще пресече пътя си със сънародника си Ричард Мадън, който изигра ролята на Роб Старк в „Игра на тронове“. Освен Харингтън и Мадън, участие във „Вечните“ ще вземат още имена като Анджелина Джоли, Джема Чан, Салма Хайек, Кумаил Нанджиани, Брайън Тайрий Хенри и други.

Вече знаем и каква ще бъде ролята на Кит Харингтън във „Вечните“. Той ще изиграе образа на Дейн Уитман, познат още като Черния рицар. Новината бе обявена по време на конвенцията D23 на Walt Disney.

„Вечните“ е един от новите проекти в кино вселената на Marvel. Тези супергерои са първи път се появяват в комиксите през 70-те години на миналия век. Героите са създадени от Джак Кърби. Филмът ще бъде режисиран от китайката Клои Жао, стояща зад проектите Songs My Brothers Taught Me и The Rider. „Вечните“ ще бъде част от четвъртата фаза филми от кино вселената на Marvel.

Междувременно президентът на Marvel Studios Кевин Файги коментира разразилата се драма около Спайдър-мен, който ще трябва да напусне вселената на Marvel заради неуредици със Sony, които държат филмовите му права. Файги призна, че той самият никога не е очаквал, че Спайди би могъл „да остане завинаги“ във филмите на Marvel.

„Относно Спайдър-мен, аз чувствам благодарност и радост. Успяхме да заснемем пет филма с него с кино вселената на Marvel – два отделни и три с Отмъстителите. Това е мечта, която не вярвах, че може да се сбъдне. Никога не сме очаквали, че той ще остане завинаги с нас. Знаехме, че можем да направим това за ограничен период от време. Благодарен съм, че успяхме да разкажем историята, която искахме да разкажем“, заяви Файги.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY