Soundtrack.bg

Юън МакГрегър се завръща в ролята на Оби-Уан Кеноби

Юън МакГрегър отново ще бъде Оби-Уан в нов сериал, базиран върху „Междузвездни войни“.

Дълго време се говореше за евентуален филм или сериал, който да бъде базиран изцяло върху Оби-Уан Кеноби – един от най-важните и ключови персонажи в света на „Междузвездни войни“. Изглежда, че желанията на феновете ще се сбъднат, а в ролята на великия джедай ще се завърне самият Юън МакГрегър.

Шотландският актьор изигра ролята на Оби-Уан в епизоди I, II и III на сагата, след като преди него в тази роля бе влязъл вече покойният Алек Гинес. Самият Юън МакГрегър на няколко пъти бе споделял, че с радост отново ще изиграе Оби-Уан. Досега обаче такава възможност не се появяваше.

Възможността обаче вече е налице, защото Walt Disney ще създаде нов сериал за Оби-Уан, който ще бъде наличен за абонатите на предстоящата стрийминг услуга Disney+. Платформата ще стартира официално през ноември, когато ще можем да видим The Mandalorian – друг високобюджетен сериал на тема „Междузвездни войни“, върху който Disney работи. Работи се и по сериал, базиран върху героя Касиан Андор, когото познаваме от спиноф филма Rogue One.

Юън МакГрегър изигра Оби-Уан Кеноби във филмите „Невидима заплаха“, „Клонираните атакуват“ и „Отмъщението на ситите“. Шотландският актьор се включи и с гласа си за Епизод VII „Силата се пробужда“ от 2015 година.

Все още е твърде рано, за да се назоват каквито и да е имена, свързани с проекта, освен това на Юън МакГрегър. Предполага обаче, че съвсем скоро ще научим важни подробности.

През 2017 година The Hollywood Reporter съобщи, че Walt Disney разработва спиноф филм, посветен на Оби-Уан. Дори бе ангажиран режисьор за него, като това бе Стивън Долдри (Billy Elliot, The Hours). Проектът обаче бе преустановен, тъй като „Соло“ се представи зле в боксофиса и разколеба Disney относно създаването на повече спиноф филми.

Предполагаме, че сериалът за Оби-Уан Кеноби ще разкаже за времето и премеждията на джедая между Епизод III и Епизод IV на сагата. Това обаче тепърва предстои да бъде потвърдено.