Soundtrack.bg

Първият сезон на сериала по „Властелинът“ – в 20 епизода?

Според последни слухове, първият сезон на сериала по „Властелинът на пръстените“ може да протече в цели 20 серии.

Световната мания по мащабни фентъзи продукции няма да стихне скоро, дори след финала на „Игра на тронове“. Една от основните причини за това е мащабният проект на Amazon за сериал, базиран върху вселената на Дж. Р.Р. Толкин и неговата легендарна творба „Властелинът на пръстените“.

Вече сме говорили, че сериалът на Amazon ще бъде най-скъпият в цялата история до този момент, надминавайки дори касови продукции като „Игра на тронове“ на HBO. Компанията на Джеф Безос, притежаваща стрийминг платформата Amazon Prime, е подготвила тонове пари, за да реализира един свръхамбициозен проект.

Вече започват да излизат и все повече новини, свързани със сериала по „Властелинът“. Той все още няма име, но според изследователя на Толкин Том Шипи, който работи като консултант на проекта, възможно е дебютният сезон на шоуто да протече в цели 20 серии. Това определено е доста по-висока цифра от обикновено, когато говорим за толкова скъпи продукции. Именно поради това, все още не сме готови да се доверим на Шипи, поне що се отнася до това негово твърдение. По-скоро сме склонни да вярваме, че бройка от порядъка на 10 епизода на сезон изглежда далеч по-реалистична.

Режисьор на първите два епизода на шоуто ще бъде Хуан Антонио Байона, когото познаваме от работата му по блокбъстъра „Джурасик Свят: Падналото кралство“. Автори на сценария са Джей Ди Пейн и Патрик МакКей, докато носителят на награда „Еми“ Брайън Когман, работил по „Игра на тронове“, помага на проекта в ролята на консултант. Част от авторите на сериала е и Дженифър Хътчинсън, работила по друг супер успешен сериал – Breaking Bad.

На този етап знаем, че действието в сериала на Amazon ще се развива по време на т.нар. „Втора епоха“. Това означава, че ще наблюдаваме събития, разиграли се около три хиляди години преди старта на историята във „Властелинът на пръстените“. Ако помните трите игрални филма на Питър Джаксън, то вероятно си спомняте една от сцените, която показваше фрагменти от голямата битка между хората и елфите със силите на Саурон. Тази голяма битка всъщност представлява края на Втората епоха.