Soundtrack.bg

Netflix взе решение да спре един от най-енигматичните си сериали

Мистериозната драма The OA няма да има трети сезон.

Стрийминг платформата Netflix разочарова немалка част от своите абонати, взимайки решение да прекъсне един от най-интригуващите и енигматични сериали в своя каталог – The OA. Този ход на компанията разгневи доста потребители, които изразиха несъгласие с решението в социалните мрежи.

The OA разказва за жена на име Прайри Джонсън, която изненадващо се появява обратно, след като е била изчезнала за седем години. Завръщайки се, тя започва да се нарича The OA, което означава „Original Angel“. По гърба и се забелязват мистериозни белези, но това не е най-странното. Най-странното е, че тя може да вижда, въпреки че преди изчезването си е била лишена от зрение.

Първите два сезона на The OA не бяха сред първенците по рейтинг в каталога на Netflix, но създадоха лоялно ядро от феновете. Оценките и ревютата на критиците също бяха предимно положителни, което още повече буди неяснота, по каква причина стрийминг платформата прекъсва шоуто.

Вицепрезидентът на Netflix в отдела за оригинално съдържание Синди Холанд коментира: „Чувстваме се невероятно горди с The OA. Благодарни сме на Брит и Зал заради това, че споделиха своята дръзка визия и я реализираха със своята невероятна артистичност. Очакваме отново да работим с тях в бъдеще – както в това, така и в други измерения.“

Не толкова обаче бяха приети новините от актьорите в сериала, както и от феновете.

Брит Марлинг, която играе Прайри в The OA, написа: „Зал и аз сме дълбоко натъжени от факта, че няма да можем да довършим историята. Първият път, когато чух новината, си поплаках добре.“

Феновете на сериала в социалните мрежи също споделиха своето недоволство от новината.

Един от тях написа: „The OA е история, която трябваше да продължи пет сезона. Имаме нужда от тези три останали сезона… тогава могат да приключат“.

Друг добави: „Отчаяно се нуждаем от продукции като тази. Този сериал означаваше толкова много за мнозина от нас. Буквално ще прекратя членството си в Netflix заради това“.

Трети от феновете на The OA написа: „Това е най-добрият сериал в момента. Брит и Зал са гении, които не заслужаваха това“.

Е, остава да видим, дали все пак сериалът няма да бъде спасен от друга стрийминг платформа или ТВ мрежа. Определено доста хора ще се надяват това да се случи.