Soundtrack.bg

Анди Съркис ще режисира продължението на „Венъм“

Решено е – Анди Съркис ще бъде режисьорът на „Венъм“ 2.

Британският актьор и режисьор Анди Съркис потвърди в социалните мрежи, че ще се режисира продължението на „Венъм“ с Том Харди в главната роля. Съркис, който изигра Ам-Гъл в епичната поредица „Властелинът на пръстените“ на Питър Джаксън, публикува в Instagram снимка с комикс на Венъм, добавяйки: „Най-накрая се случва. Мога да го почувствам, симбиотът намери своя приемник в мен, а аз съм готов за пътуването… Нямам търпение! А ти готов ли си, Том Харди?“

Първият „Венъм“ излезе на голям екран през миналата година и заработи повече от 850 милиона долара в боксофиса, превръщайки се в безспорен успех за Sony. Лентата бе режисирана от Рубен Флейшер, който обаче няма да бъде на борда за продължението.

За Анди Съркис това ще бъде трети филм като режисьор. До момента той е работил по проектите Breathe и Mowgli: Legend of the Jungle.

Любопитно е и конкретно кой брой на „Венъм“ държи Анди Съркис в ръцете си в своя пост в Instagram. Това е последният брой на поредицата Lethal Protector, а тук идва и най-интересното – в него Венъм се съюзява със Спайдър-мен, за да спре пет зли симбиота в Сан Франциско.

Това единствено подклажда слуховете, че може би скоро ще видим колаборация между Венъм и Спайдър-мен на големия екран. Някои влиятелни фигури в сферата на комиксите загатнаха за нещо подобно, включително и създателят на оригиналния комикс.

Един от настоящите автори на „Венъм“ Джеф Пинкър от своя страна намекна: „Не искам да издавам нищо, което нямам право да издавам, но не е невъзможно в бъдеще, в предстоящ „Венъм“ филм, Спайдър-мен да играе важна роля“.

Въпреки че напоследък Спайдър-мен се появява в кино вселената на Marvel, тук е моментът да припомним, че правата на Спайди все още се държат именно от Sony. Поради това не би било невъзможно, ако видим Том Холанд като Питър Паркър в някой от следващите „Венъм“ филми.