Soundtrack.bg

Walt Disney направи повече от 7 милиарда от римейк на стари продукции

Идеята за нови версии на стари филми се оказа повече от успешна за Walt Disney.

Каквото и да ви говорят, трябва да знаете, че става дума за пари. Доказателство за тази сентенция е фактът, че идеята на Walt Disney за съвременен римейк на стари филми се оказва изключително успешна във финансово отношение.

Не е тайна, че от известно време насам, Walt Disney ни заливат със съвременни лайв-екшън версии на любими приказки от миналото. В момента по кината можете да гледате новата версия на „Цар Лъв“, а всичко започна с „Алиса в Страната на чудесата“, режисиран от Тим Бъртън, през 2010 година. Той бе последван от продукции като „Господарка на злото“, „Пепеляшка“, „Книга за джунглата“, „Красавицата и звяра“, „Дъмбо“, „Аладин“ и „Цар Лъв“.

Тази линия ще продължи и в бъдеще, като можем да очакваме още доста подобни проекти. И как няма да е така, след като те са повече от успешни.

Според материал, публикуван от CNBC, в последните девет години Walt Disney са генерирали печалби от повече от 7 милиарда долара, единствено благодарение на вече споменатите нови версии на стари продукции.

Само през тази година два лайв-екшън римейка на Disney вече преминаха границата от един милиард долара в боксофиса. Това са „Аладин“ и „Цар Лъв“, които успяха да грабнат вниманието на киноманите и бяха сред най-гледаните филм за годината. „Цар Лъв“ продължава да се гледа и в момента.

За момента най-успешен в боксофиса продължава да бъде римейкът на „Красавицата и звяра“ от 2017 година, който приключи присъствието си в кината с приходи от 1.263 милиард долара. Нищо чудно обаче „Цар Лъв“ очаквано да излезе на първа позиция, когато филмът на Джон Фавро оползотвори пълния си потенциал в киносалоните.

Мнението за римейк продукциите на Walt Disney продължава да бъде разностранно. Някои ги харесват, докато други ги намират за проекти без душа, направени с една единствена цел – да печелят пари. А каква е вашата истина?