Soundtrack.bg
linkin park

Използваха лирики на Linkin Park, за да предотвратят самоубийство

Жена във Флорида използва част от текст на Linkin Park, за да спре самоубиец от най-лошото решение.

Жена от щата Флорида използва част от текст на Linkin Park, за да спаси самоубиец от възможно най-лошото решение. Кристина Сетанини, която е здравен работник, е използвала пасаж от песента „One More Light“, за да промени намеренията на отчаян мъж, стоящ на ръба.

Кристина Сетанини е шофирала автомобила си по пътя State Road 408, когато забелязала, че мъж стои на ръба на моста и вероятно обмисля дали да скочи. Тя решила да спре колата си и да се приближи до мъжа. Говорейки с него, тя рецитирала следния пасаж от парчето „One More Light“ – „Who cares if one more light goes out? / Well, I do.“

„Спрях, защото аз вече съм била там, където е той. Той имаше нужда някой да му покаже, че му пука за него. Не зная дали това, което му казах, проработи, но той започна да плаче“, разказа младата жена.

Вижте и телевизионен репортаж за инцидента:

Woman saves a Man’s life via Linkin Park lyrics from r/HumansBeingBros

Напълно е възможно именно намесата на Кристина Сетанини да е спасила живота на мъжа. Камерата, прикрепена към тялото на един от полицаите, показва как тя разговаря с него със спокоен тон, увещавайки го да се успокои и да преосмисли решението си.

Властите във Флорида съобщават, че въпросният мъж не е бил арестуван, но е бил придружен до заведение за ментално здраве в града. Кристина Сетанини пък признава, че не може да избие случилото се от мислите си.

Прочетете още: За първи път Linkin Park обсъждат идеята за нова музика

За съжаление, фронтменът на Linkin Park Честър Бенингтън извърши самоубийство през лятото на 2017 година. След неговата смърт половинката му Талинда започна активна работа в областта на менталното здраве, опитвайки се да предотврати подобни случаи в бъдеще.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY