Soundtrack.bg

Хенри Кавил разкри как се е докопал до ролята на Гералт

Хенри Кавил е бил наистина настоятелен, за да се добере до ролята на Гералт от Ривия.

Вече всички знаем, че Хенри Кавил ще бъде Гералт от Ривия в предстоящия сериал на Netflix, базиран на „Вещерът“. Британският актьор е силно популярен с ролята си на Супермен във филмите на DC, но сега той за първи път ще навлезе и в света на фентъзито.

С времето стана ясно, че Netflix са обсъдили имената на около 200 актьори за ролята на Гералт, което, само по себе си, е впечатляващо. Хенри Кавил бе сред участниците на Comic Con в Сан Диего, като той призна, че е бил наистина настоятелен в желанието си да получи ролята. Британецът никога не е крил, че е голям фен на „Вещерът“.

„Когато чух, че ще правят сериал по „Вещерът“, очевидно бях невероятно развълнуван. Направо стъжних живота на агентите ми“, призна Кавил, продължавайки: „Обаждах им се буквално всеки ден и ги питах: „Хора, сега? Среща, сега? Ами сега?“ Те трябваше да ми обясняват, че вече са говорили с авторите на шоуто, но те все още не са дори близо до избора на актьори. Аз обаче продължавах да натискам, и да натискам, докато в крайна сметка Netflix не се умориха от мен.“

„Седнах да разговарям с Лаурен (Хисрайх, авторът на сериала), като проведохме наистина съдържателен разговор за шоуто и накъде върви то. Споделих и каква страст изпитвам към него. Тогава тя бе много честна с мен и ми каза: „Виж, дори още не сме започнали процеса на кастинг. Беше страхотно да се срещна с теб, но ни предстои още много път. Тепърва трябва да започна и да пиша сценария“.

„В крайна сметка извадих късмет и получих ролята след прослушването, което беше наистина забавно. Очевидно, бях много нервен, защото наистина, наистина исках тази роля. И в крайна сметка я получих“, допълни Хенри Кавил.