Soundtrack.bg

Показаха три нови снимки от филма за Жокера

„Жокер“ ще представи историята на един от най-добрите злодеи на DC Comics.

Ако сте се надявали, че в скоро време филмите за супергерои поне ще намалеят, то ще трябва да ви разочараваме. Те ще стават дори повече. Един от тях е филмът „Жокер“ на DC, който ще разкаже историята за самото зараждане на един от най-култовите и обичани злодеи в историята на комиксовата компания.  Режисьор на лентата е Тод Филипс, а в образа на Артър Флек, превърнал се в Жокера, ще видим Хоакин Финикс. Филмът ще дебютира на кино екран на 4 октомври, а през септември ще бъде прожектиран за първи път на фестивала в Торонто.

От Warner Bros. и DC разпространиха нови три изображения от лентата. Спокойно можем да заявим, че ако се погледнат една след друга, снимките разказват история.

На първата от тях виждаме Артър Флек в момент, в който той започва да се смее истерично, возейки се на автобус. Един от пътниците се обръща с учудване, чудейки се какво не е наред с него.

На втората снимка виждаме как Артър Флек вече започва да поставя своя грим, т.е. – той вече официално започва да се превръща в Жокера. Имаме всички основания да вярваме, че това ще бъде една от силните сцени във филма.

На третата снимка вече виждаме Жокера в завършен вид. Артър Флек е гримиран и облечен в типичен за Жокера костюм в ярки цветове. Забавата започва, а Готъм ще трябва да посрещне един от най-опасните си злодеи.

Междувременно бе потвърдено и колко дълъг ще бъде „Жокер“. Дължината на филма е точно 122 минути, което прави малко повече от два часа. Надяваме се, че това време ще е достатъчно, за да разберем как точно Артър Флек се превръща в Жокера. Това е и основният смисъл на филма, който е от категорията „origin story“. Лентата официално не е част от Разширената вселена на DC, което означава, че няма да е свързан със заглавията от нея.