Soundtrack.bg

Махершала Али е новият Блейд

Носителят на „Оскар“ Махершала Али е новият Блейд във вселената на Marvel.

Ловецът на вампири Блейд се завръща. Новината бе потвърдена официално по време на панела на Marvel на тазгодишния Comic Con в Сан Диего. След като Уесли Снайпс популяризира персонажа с три игрални филма, сега в ролята на Блейд ще влезе носителят на „Оскар“ Махершала Али.

За момента липсват достатъчно други детайли относно проекта, освен че Али ще влезе в ролята на главния герой. Предполага се, че филмът ще бъде пуснат по кината, но съществува и известен шанс той да бъде създаден като ексклузивно съдържание за новата стрийминг платформа Disney+.

Макар и много фенове да обсъждаха в последно време, че би било страхотно Marvel да възроди Блейд като персонаж в своята кино вселена, новината от Сан Диего бе приета дори като изненадваща, предизвиквайки много вълнение. Още по-интригуващ е и фактът, че страхотен и награждаван актьор като Махершала Али ще наследи Уесли Снайпс в ролята.

Уесли Снайпс като Блейд

Блейд е комиксов персонаж на Marvel, създаден от Марв Улфман и Джийн Колън. Неговата първа поява в комиксите е като поддържащ герой в изданието The Tomb of Dracula #10 от месец юли 1973 година. Блейд е т.нар. „дампир“ – термин, който присъства във фолклора на Балканите. Това означава, че той е наполовина вампир, наполовина човек.

Първият филм за „Блейд“ излиза през 1998 година. Лентата е режисирана от Стивън Норингтън, а в ролята на Ловеца на вампири влиза Уесли Снайпс. Филмът се превръща в абсолютен хит и е последван от още две кино продукции. През 2006 година тръгва и телевизионен сериал, който представя хип-хоп изпълнителя Sticky Fingaz в ролята на Блейд. Проектът обаче оцелява само един сезон, преди да бъде прекъснат от Spike – мрежата, която държеше правата му.

Махершала Али е носител на две награди „Оскар“ за участието си във филмите „Лунна светлина“ и „Зелената книга“. Скоро го гледахме и в третия сезон на отличния сериал на HBO „Истински детектив“.