Soundtrack.bg

Тарантино разкри защо обича „Стар Трек“ повече от „Междузвездни войни“

Защо Куентин Тарантино харесва „Стар Трек“ повече, отколкото харесва „Междузвездни войни“.

„Стар Трек“ или „Междузвездни войни“? „Междузвездни войни“ или „Стар Трек“? Това е вечният спир при множество sci-fi фенове, когато стане дума за тези два изключително успешни франчайза. Ако питате обаче легендарния режисьор Куентин Тарантино, то отговорът определено е „Стар Трек“.

Това надали ще изненада някого, имайки предвид, че следващият филм на Тарантино вероятно ще бъде именно от вселената на „Стар Трек“. Нещо повече, очаква се продукцията дори да бъде с рейтинг R.

Но защо американският творец харесва „Стар Трек“ повече от култовата поредица на Джордж Лукас?

Оказва се, че причина за това е един-единствен човек, а именно – актьорът Уилям Шатнър.

„Аз съм голям фен на шоуто „Стар Трек“. Наистина ми харесва много, но моят портал към шоуто се казва Уилям Шатнър“, сподели Тарантино, продължавайки: „Обожавам неговата роля като Джеймс Т. Кърк. Това е моята връзка в случая. Това е моята пъпна връв и причината, поради която обичам „Стар Трек“ повече от „Междузвездни войни“. Просто защото Уилям Шатнър не е в „Междузвездни войни“.

Режисьорът добави: „Мисля, че това е едно от най-добрите представяния в историята на сериалите. Много малко водещи актьори в сериали са имали възможността да изиграят толкова различни диви и налудничави неща“.

В кино средите вече упорито се говори, че Тарантино дори ще опита да привлече Уилям Шатнър в актьорския състав на своя „Стар Трек“ филм, дори и това да бъде за съвсем малка роля. Все пак не бива да забравяме факта, че Шатнър е вече на 88 годиниПо-важното е, че самият Уилям Шатнър вече изрази съгласие за подобно нещо. Сега остава Тарантино да намери място за него в своя филм.

Иначе остава малко до премиерата на деветия филм на Куентин Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“. Лентата ще дебютира на голям екран 26 юли и се очаква с огромен интерес.