Soundtrack.bg

Хавиер Бардем може да изиграе Крал Тритон в „Малката русалка“

Испанският актьор Хавиер Бардем преговаря с Walt Disney за ролята на Крал Тритон.

Известният испански актьор Хавиер Бардем е близо до това да стане част от приказките на Walt Disney. Ибериецът преговаря с компанията за ролята на Крал Тритон в предстоящия лайв-екшън римейк на „Малката русалка“, съобщава престижното издание Variety.

Както вече всички разбраха, за ролята на Ариел бе избрана мулатката Холи Бейли, което предизвика вълна от полемики. Междувременно Мелиса МакКарти ще изиграе ролята на нейната зла леля Урсула. Поп звездата Хари Стайлс пък преговаря за ролята на Принц Ерик – младият мъж, заради когото Ариел пожелава да се сдобие с крака и да излезе на сушата.

Лайв-екшън римейкът на „Малката русалка“ ще бъде режисиран от Роб Маршал, като филмът ще включва някои от добре познатите песни от анимационната класика от 1989. Ангажирането на певицата Холи Бейли като Ариел и преговорите с Хари Стайлс показват, че и този път Walt Disney искат да заложат на красивата музика и пеене, които да „омагьосат“ аудиторията в кино салоните.

Носител на награди „Оскар“ и „Златен глобус“, Хавиер Бардем е едно от най-големите имена от актьорската гилдия в Европа. Испанецът е участвал в продукции като „Няма място за старите кучета“, „Призраците на Гоя“, „Вики, Кристина, Барселона“, „Бютифул“, „Карибски пирати“ и други. Наскоро той участва във филма Everybody Knows, където си партнира със съпругата си Пенелопе Крус. В скоро време ще можем да го гледаме и в амбициозната кино адаптация на „Дюн“ – един от най-великите романи от жанра фантастика за всички времена.

„Малката русалка“ е само част от класическите анимации, които Walt Disney ще пресъздаде в лайв-екшън вариант. Вече имахме възможността да гледаме продукции като „Книга за джунглата“, „Дъмбо“ и „Аладин“. По кината вече е и „Цар Лъв“, който определено е едно от големите филмови събития на това лято. Съвременните римейци на Disney предлагат нов поглед към класиките, благодарение и на огромния напредък на технологиите.