Soundtrack.bg

Следващият албум на Korn ще бъде най-мрачният досега

Ню метъл величията Korn се връщат към корените с най-новия си студиен проект The Nothing.

Най-верните фенове на Korn вероятно биха се съгласили, че ню метъл бандата от Калифорния прави най-добрата си музика тогава, когато членовете й са обвити в мрачни настроения. Като това важи най-вече за фронтмена на групата и нейна основна креативна сила Джонатан Дейвис.

Наскоро Korn представиха първо парче от The Nothing, пускайки сингъла „You’ll Never Find Me“. За бандата това е 13-и студиен албум, като той ще съдържа същия на брой композиции.

Говорейки пред изданието за тежка музика Kerrang, фронтменът на Korn Джонатан Дейвис сподели някои интересни неща за предстоящия албум. Той заяви, че „никога досега не е бил толкова наранен“, особено след смъртта на неговата съпруга Девън.

„Когато започнах работа по The Nothing, опитах да се справя с цялата тази тъмнина около мен. Животът ми бе много мрачен, а аз преминавах през процеса на скърбене по загубата на моята съпруга. Беше трудно. За мен това бе истински катарзис, едно мрачно преживяване“.

Попитан как The Nothing се различава от предишния албум на Korn – The Serenity of Suffering, Дейвис отговаря: „Мисля, че говорим за съвсем различно нещо. Този албум е за всичко онова, през което трябваше да премина. В него има лирика, която наистина резонира с мен: „‘For every good thing I’ve done in life, there’s a price to pay.“ Изглежда че дори за хората по света, които правят купища добро, има определена цена за това. Може да те сполетят наистина лоши неща“.

„Никога не съм бил толкова наранен. Когато се чувстваш така, музиката и текстовете сами извират от теб. Този албум е за всичкия този мрак. Не искам да говоря за демони или дяволи, или каквото по дяволите е това, но има някаква мрачна енергия, която отдавна ме преследва.