Soundtrack.bg

Лана Дел Рей иска да играе в биографичния филм за Елвис

Поп и соул звездата Лана Дел Рей с желание за изява в киното.

Музикалната звезда Лана Дел Рей има силно желание да вземе участие в предстоящия филм за Елвис Пресли, режисиран от Баз Лурман.

Вече бе потвърдено, че американският актьор Остин Бътлър ще влезе в ролята на Краля на рокендрол музиката. Сред кандидатите за ролята бе британският поп изпълнител Хари Стайлс, но в крайна сметка именно Бътлър бе одобрен за апетитния ангажимент.

Източник от музикалната индустрия сподели пред изданието Radar Online, че Лана Дел Рей практически „умолява“ продуцентите на филма да изиграе ролята на бившата съпруга на Елвис – Присила. Дел Рей смята, че визуалната ѝ прилика с Присила я прави много подходяща за ролята.

„Лана чувства, че тя е родена да изиграе тази роля. Тя е накалара своя агент да говори с Баз от месеци. Силно се надява, че ще бъде част от актьорския състав“, споделя източникът.

Освен вече споменатия Остин Бътлър, участие във филма за Елвис Пресли ще вземе и носителят на „Оскар“ Том Хенкс. Той ще влезе в ролята на известния мениджър на Елвис – полковник Том Паркър, който изиграва ключова роля за развитието и световния успех на легендарния рокендрол изпълнител.

Разбира се, един от големите минуси в „кандидатурата“ на Лана Дел Рей за ролята на Присила е липсата на опит в актьорството. Това е нещо, което може да откаже режисьора Баз Лурман от идеята да я ангажира. От друга страна, Лана е огромен фен на Елвис Пресли, което може да бъде червена точка в актива й. През миналата година тя дори записа песен, която кръсти „Elvis“. Това парче бе включено в саундтрака на документален филм, посветен на живота на Пресли.

Освен режисьор на филма за Елвис Пресли, Баз Лурман е и един от неговите сценаристи. Сред най-важните акценти на лентата ще бъдат отношенията между Елвис и неговия мениджър Том Паркър, изигран от Том Хенкс.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.