Soundtrack.bg

Куентин Тарантино наближава края на кариерата си

Легендарният американски режисьор Куентин Тарантино призна, че скоро ще спре да прави филми.

Куентин Тарантино е един от големите режисьори на нашето време, но самият той намекна, че съвсем скоро може би ще прекрати кариерата си в киното.

Сигурно помните, че още преди време той бе заявил, че ще се оттегли след своя десети филм. Тази бройка наближава стремглаво, защото предстоящият „Имало едно време в Холивуд“ е деветият поред кино проект на Тарантино. Лентата вече дебютира на големия фестивал в Кан, а скоро и ние ще можем да я гледаме по кината.

Говорейки за австралийското издание на списание GQ, Тарантино довери, че вече вижда себе си „на края на пътя“, поне що се отнася до киното. Той разкри и с какво смята да се занимава, когато преустанови дейността си на режисьор.

„Мисля, че поне ще се отнася до филмите, вече съм на края на пътя“, заяви режисьорът.

Той добави: „В бъдеще се виждам пишейки книги или започвайки да създавам театър. Ще продължа да се занимавам с креативна дейност. Просто мисля, че вече съм дал всичко от себе си на филмите.“

Режисьорската кариера на Куентин Тарантино стартира през 1992, когато все още много млад, той създава бъдещата класика „Глутница кучета“. Само две години по-късно той създава и „Криминале“, с което потвърждава статута си на отличен режисьор.

„Имало едно време в Холивуд“ ще бъде деветият филм на 56-годишния американски творец. Филмът ще ни върне към 60-те години на миналия век, когато култът на Чарлс Менсън извършва няколко брутални убийства в Лос Анджелис, включително и на бременната актриса Шарън Тейт. В ролите ще видим имена като Леонардо Ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби, Ал Пачино, Кърт Ръсел, Дакота Фанинг и други.

Остава да видим, дали Тарантино наистина има намерението да се оттегли от киното или по-скоро той блъфира. На този етап единствено времето ще покаже.