Soundtrack.bg

Дейвид Дрейман: Роджър Уотърс е един „много болен човек“

Фронтменът на Disturbed Дейвид Дрейман разкритикува легендарния Роджър Уотърс.

Вокалистът на Disturbed Дейвид Дрейман отправи силни обиди по адрес на музиканта от легендарните Pink Floyd Роджър Уотърс. Причина за това е позицията на Уотърс по отношение на конфликта между Израел и Палестина и подкрепата му към палестинската организация BDS.

Дрейман, който е от еврейски произход, поведе Disturbed към първия концерт на групата в Израел. В някои моменти той дори разговаря с публиката на иврит, а в един момент изпя и националния химн на Израел – „Hatikvah“.

Преди да изнесе концерта си, Дрейман гостува в радио предаването Met Al Metal и отправи остри думи по адрес на Роджър Уотърс.

„Този човек е толкова налудничав… той се е „опаковал“ в собствената си психоза и омраза. Той е един много болен човек“, коментира Дрейман по адрес на Роджър Уотърс.

Думите на Дейвид Дрейман станаха още по-сурови, когато фронтменът на Disturbed добави: „Не зная какво е правил той по време на живота си, свързано с наркотиците, но каквото и да е правил, това е изпържило доста от мозъчните му клетки. Този тип вече не функционира с всичките си цилиндри.“

През миналия месец Дейвид Дрейман отговори на призивите на Роджър Уотърс за бойкот на Израел, заявявайки, че „Уотърс и неговите другари са нацисти“.

Тогава Дрейман сподели мнение, че единствено Израел получава подобно отношение, въпреки проблемите на други места по света.

„Не виждам бойкоти в Русия. Не виждам бойкоти в някои други държави, които имат най-репресивните и затворени режими, съществуващи на тази планета. Там хората от ЛБГТ обществото, както и малцинствата са преследвани. Не виждам хората да бойкотират Китай заради всичко, което те правят с мюсюлманите. Единствено Израел получава подобно отношение, като мисля, че всички знаем причината за това.“

Артисти като Ник Кейв и Radiohead също бяха критикувани от определени кръгове заради решението им да свирят на територията на Израел. Критики получи и Мадона заради решението си да участва в последната „Евровизия“, провела се на територията на Израел.