Soundtrack.bg

Хари Стайлс сред фаворитите да изиграе Елвис Пресли

Кой ще изиграе на голям екран Краля на рокендрола Елвис Пресли?

Бившият член на бой бандата One Direction Хари Стайлс е сред големите фаворити да изиграе на голям екран Краля на рокендрола Елвис Пресли. Става дума за филмов проект на австралийския режисьор Баз Лурман, който ще можем да гледаме скоро.

Според информация на The Hollywood Reporter, през миналата седмица Хари Стайлс е преминал екранен тест за ролята на Елвис. Заедно с него, същия тест са преминали и други кандидати за работата, а именно – Ансел Елгорт, Аарън Тейлър-Джонсън, Остин Бътлър и Майлс Телър. Последният ще се появи в очакваното продължение на „Топ Гън“, докато Ансел Елгорт бе избран от самия Стивън Спилбърг за участие в римейка на „Уестсайдска история“.

Хари Стайлс направи своя актьорски дебют през 2017 година, когато режисьорът Кристофър Нолан го ангажира за военния си епос „Дюнкерк“. Аарън Тейлър-Джонсън пък е най-добре познат за ролите си в продукции като „Шут в гъза“ и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ на Marvel.

Най-слабо познат от споменатите кандидати е Остин Бътлър. Скоро обаче ще можем да го гледаме в деветия филм на Куентин Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“, което е атестат за неговите качества.

За участие в предстоящия филм за Елвис Пресли вече подписа легендарният Том Хенкс. Той ще влезе в ролята на Том Паркър – мениджърът на Елвис, който винаги е имал силен контрол над живота на рок музиканта. Засега се говори, че филмът на Баз Лурман ще се фокусира както върху пътя до върховете на славата на Елвис Пресли, така и върху неговите сложни отношения с мениджъра му Том Паркър. Именно Паркър е човекът, отговорен за някои от големите върхове в кариерата на Пресли, сред които и подписването на рекордния му договор с RCA.

Предполагаме, че съвсем скоро ще имаме окончателен отговор, кой ще получи ролята на Елвис. Надяваме се, че филмът ще бъде добър, защото Краля определено го заслужава.