Soundtrack.bg

Брилянтен фен пренаписа края на „Игра на тронове“. Ето какво сътвори (ВИДЕО)

Фен на „Игра на тронове“ ни предложи алтернативен и по-добър край на сериала.

След като над 1 милион души подписаха петиция, че краят на “Игра на тронове” трябва да бъде сниман отново, определено стана ясно, че сериозна част от феновете не са доволни от начина, по който завърши телевизионният феномен на HBO. В YouTube дори се появи 16-минутно видео, в което ентусиазиран кандидат-сценарист обяснява как точно е трябвало да протече сезон 8 от епичното шоу.

Неговата версия започва от епизод 3 – Битката за Зимен хребет. Както и в сериала, тук също Неопетнените, Дотраките и Северняците се обединяват срещу Краля на нощта и неговата армия.

Междувременно Церсей, Златната дружина и Желязната флота са в Кралски чертог, далеч от обещанието си да помогнат в битката с мъртвите. Епизодът обаче предлага една съществена разлика, която тотално променя следващите събития: Нощният крал печели битката и оцелелите от Зимен хребет са принудени да потърсят спасение именно в столицата.

Един от моментите, които не допаднаха на много зрители, беше укривването на жените и децата (както и на Тирион, Санса и Варис) в криптата, в която мнозина предполагаха, че Краля на нощта ще вдигне мъртвите, както и се случи. Затова при пренаписването те се намират в голямата зала на замъка.

Джон Сноу се опитва да победи синеокия злодей и двамата се бият с мечове. Джон успява да го наръга с драконово стъкло, но само за да разбере, че това няма ефект върху него. Затова и оцелелите се отправят към Кралски чертог – за да потърсят убежище от кралица Церсей.

След това Денерис и Дрогон летят до езерото с язово дърво (най-вероятно мястото, на което е създаден Краля на нощта – бел.ред.) и го изгарят, което води до смъртта на Краля. Това обаче слага край на магията и Джон Сноу, който се е върнал от мъртвите чрез нея, умира.

Финалната сцена показва събитията 5 години по-късно, когато Денерис, заедно със сина си, посещава гроба на Джон.

Вижте цялото видео и споделете това ли е краят, който предпочитате, или официалният също ви устройва?