Soundtrack.bg

Ноел Галахър: Не беше трудно да напусна Oasis

Ноел Галахър призна, че да напусне Oasis е било лесно решение за него.

Британският музикант Ноел Галахър говори за решението си да напусне легендарните Oasis през 2009 година. Той призна, че днес се чувства далеч по-добре с новата си банда High Flying Birds.

Галахър разговаря с боксовия промоутър Еди Хърн в подкаста на BBC 5 „No Passion No Point“. Една от темите на разговор бе и старата банда на Ноел, която той основава със своя брат Лиъм. Днес двамата не са в никак добри отношения и често си разменят реплики чрез медиите.

„Една от причините, поради които не ми бе чак толкова трудно да напусна Oasis, е че ние си позволихме нашите фенове да ни диктуват какво да правим“, сподели той.

И добави: „Те искаха „стадионски“ рок, при което ние решихме, че ще правим именно това. Към края на Oasis вече ми беше скучно да създавам музика. Сега вече се доверявам на инстинктите си.“

Попитан как чувства времето си в новата група High Flying Birds, Ноел Галахър отвърна: „Сега вече съм по-стар и преценявам по-добре подхода си.“

Ноел обикновено не е толкова активен в социалните мрежи, за разлика от своя брат Лиъм, който обожава да се вихри в Twitter. Говорейки по тази тема, Ноел обясни: „Може да се каже, че съм затворен човек. Не съм заинтересован от идеята хората да знаят какви чорапи нося или да пускам снимки на кроасани, питайки останалите дали ще закусват. Не искам никой да знае каквото и да е за мен, не искам хората да виждат истинското ми „аз“.

Ноел Галахър основа групата The High Flying Birds през 2010 година, като бандата от Манчестър вече има три издадени солови албума. Последният от тях – Who Built the Moon?, бе издаден преди две години. Освен Ноел Галахър, част от групата са още Майк Роу, Крис Шарок, Ръсел Притчард, Джем Арчър, Джесика Грийнфийлд и YSEÉ.