Soundtrack.bg

Ще видим Люк Скайуокър и в следващия „Междузвездни войни“

Марк Хамил потвърди, че Люк Скайуокър ще има участие и в следващия филм от „Междузвездни войни“.

Една от иконите на „Междузвездни войни“ Марк Хамил потвърди, че неговият персонаж от сагата на Джордж Лукас Люк Скайуокър ще се завърне и в предстоящия девети филм от сагата, носещ името „Възходът на Скайуокър“.

Сигурно помните, че Люк пожертва себе си по време на предходния Епизод VIII – „Последните джедаи“, провеждайки драматична битка с някогашния си ученик Кайло Рен и хората му. Смъртта на Люк Скайуокър в „Последните джедаи“ означава, че във „Възходът на Скайуокър“ той ще се появи като дух на Силата – нещо, което вече са правили персонажи като Йода, Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър.

Хамил също така изрази надежда, че „Възходът на Скайуокър“ ще бъде неговият последен филм от поредицата. „Надявам се, че ще бъде така. Моят герой срещна края си в последния филм“, заяви той пред AP Entertainment.

Попитан, защо тогава той участва и в следващия филм от поредицата, Хамил отвърна: „В митологията на „Междузвездни войни“ е заложено, че като джедай, ти можеш да се върнеш и да се появиш като дух на Силата.“

Анакин Скайуокър, Йода и Оби-Уан Кеноби като духове на Силата

Епизод IX на „Междузвездни войни“ ще дебютира на кино екраните през месец декември. Режисьорът на Епизод VIII „Последните джедаи“ Райън Джонсън също бе заявил, че очаква режисьорът на „Възходът на Скайуокър“ Джей Джей Ейбрамс ще поиска да върне Люк като дух на Силата

„Не съм сигурен, какво точно ще се случи в следващия филм. Но никой наистина не си е отишъл. Не аз пиша сценария и не зная, но като фен, надявам се, че Люк ще се завърне“, бе казал Райън Джонсън.

Епизод IX на „Междузвездни войни“ ще бъде край на сагата за Скайуокър, продължила от самото възникване на франчайза. Тук можете да прочетете за някои от следващите проекти от света на Star Wars.