Soundtrack.bg

Режисьорът на „Битката за Зимен хребет“ искал да „убие абсолютно всички“

Режисьорът Мигел Сапочник призна, че е имал съвсем други планове за един от най-зрелищните епизоди на „Игра на тронове“.

За твърде много хора осмият и последен сезон на „Игра на тронове“ бе огромно разочарование. Един от най-интригуващите сегменти от него обаче бе определено бе мащабната „Битка за Зимен хребет“, разиграла се в трети епизод. Тогава хората се изправиха срещу белите бродници и Краля на нощта, а ние имахме шанса да се насладим на цял час сражение между двете армии.

Ако има нещо изненадващо, свързано с този епизод, това е фактът, че твърде малко от водещите персонажи се простиха с живота си. Преди серията да бъде излъчена, всеки едва ли не очакваше, че огромен брой герои ще се простят с живота си. Все пак, това е „Игра на тронове“, а смъртта дебне зад ъгъла. Или поне когато сериалът следваше книгите на Джордж Р.Р. Мартин. Някак си бе леко разочароващо, че толкова много хора бяха „пощадени“ при събитие, което предвещаваше едва ли не истинско клане.

Режисьорът на този епизод бе Мигел Сапочник – същият човек, който режисира и „Битката на копелетата“ – друг епизод с мащабни батални сцени. Говорейки пред IndieWire, Сапочник призна, че първоначално е имал съвсем различни планове за „Битката за Зимен хребет“. Той довери, че желанието му е било епизодът да бъде изпъстрен от масова смърт на различни персонажи. Нещо, с което от HBO не са се съгласили.

„Исках да убия всички“, заяви Сапочник. Той продължи: „Исках да убия Джора още при щурма с конете в самото начало. Бях готов да убия абсолютно всички.“

„Исках тази серия да бъде безпощадна, а след първите десет минути да си кажеш – „Край на залозите, всеки може да умре.“

Сапочник обаче призна, че създателите на шоуто Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс не са приели идеята му. Вместо това, повечето водещи персонажи успяха да оцелеят, въпреки ниските залози за това.