Soundtrack.bg

Крисчън Бейл е любимият Батман на феновете

Крисчън Бейл спечели гласуване на феновете за най-добър Батман.

Кой е любимият Батман на феновете? Разбира се, не може да има абсолютен отговор на този въпрос, тъй като доста от зрителите имат различно мнение по въпроса. Крисчън Бейл обаче е актьорът, който спечели гласуването на престижното издание The Hollywood Reporter, проведено с помощта на компанията за събиране и анализ на данни Morning Consult.

В проведената анкета Бейл събира общо 39% от гласовете на запитаните, като той изпреварва със само един глас останалия на второ място Майкъл Кийтън. Трети с 19% се нарежда Джордж Клууни, а четвърти е Бен Афлек с 18%. На пета позиция се нарежда Вал Килмър със събрани 17% от гласовете.

Крисчън Бейл се снима в трилогията за Батман „Тъмния рицар“, режисирана от Кристофър Нолан. Някои биха казали, че основна причина за успеха на Бейл в случая е фантастичната режисура на Нолан, който действително успя да създаде три забележителни филма. В тях присъстваха и трима запомнящи се злодеи, изиграни от имена като Лиъм Нийсън, Хийт Леджър и Том Харди.

Втората позиция на Майкъл Кийтън също не е изненада. Макар и никога да не е имал репутацията на мачо и алфа мъжкар, какъвто е Брус Уейн, Кийтън свърши отлична работа в двата филма „Батман“ и „Батман се завръща“.

На другата крайност остават Бен Афлек и Вал Килмър, които надали биха посочи точно ролите си на Тъмния рицар като върхове в своите кариери.

Следващия филм за Батман ще носи името The Batman и ще излезе на голям екран през 2021 година. С решение, което предизвика доста полемики, Warner Bros и DC избраха за ролята на Тъмния рицар звездата от „Здрач“ Робърт Патинсън. Филмът ще бъде режисиран от Мат Рийвс.