Soundtrack.bg

Софи Търнър кандидатствала на майтап в „Игра на тронове“

Дори родителите на Софи Търнър не знаели, че тя се е явила на прослушване за „Игра на тронове“.

Касовият сериал на HBO „Игра на тронове“ приключи, но направи от много хора световни звезди. Една от тях е британската актриса Софи Търнър, изпълнила ролята на Санса Старк. Благодарение на този образ, кариерата на Търнър бе изстреляна в небесата, доказателство за което е и блокбъстърът „X-Мен: Тъмния феникс“ с нейно участие.

Оказва се обаче, че самата Търнър не е вярвала, че ще получи роля в „троновете“. Самата тя споделя, че се е явила на прослушването за роля в продукцията на шега. Дотолкова е била убедена, че няма как да се получи, че дори не е казала на родителите си за това.

„Така и не казах на родителите си, че съм била на прослушване за „Игра на тронове“. Те просто откриха случайно това“, заяви Търнър в интервю пред Джесика Частейн за Vogue Paris.

Шансът за Софи Търнър се открива след като кастинг режисьорът на сериала Нина Голд обикаля различни училища във Великобритания, търсейки подходящи млади актьори за продукцията.

„Аз и всичките ми приятели кандидатствахме“, спомня си Софи Търнър, добавяйки: „Просто смятахме, че ще бъде забавно, нищо повече. След това ми се обадиха.“

„Когато родителите ми разбраха, майка ми откачи и каза на баща ми – „Не зная дали можем да направим това“. Той обаче ѝ отвърна – „Млъкни, това е нещото, което тя е искала през целия си живот. Трябва да я оставиш да опита.“

В крайна сметка, Софи Търнър получава ролята на Санса Старк, като именно майка ѝ е тази, която ѝ съобщава добрата новина.

„Тя скочи върху мен и изкрещя, че съм получила ролята. И двете се затичахме и скочихме в басейна, като през целия ден ядохме доста пица. Това бе най-добрият ден“, спомня си Търнър.

„Игра на тронове“ вече е история, но през този месец започнаха снимките на първия спиноф сериал от света на „Песен за огън и лед“. Повече новини за него очакваме в бъдеще.