Soundtrack.bg

Излиза игра, базирана върху хоръра „Проклятието Блеър“

Готови ли сте отново да се потопите в смразяващия свят на „Проклятието Блеър“?

Когато „Проклятието Блеър“ излезе на кино екран през 1999 година, филмът сякаш успя да създаде нова ниша в хорър жанра. Неговият модел послужи за вдъхновение на още много други подобни продукции, където главен акцент са уж любителските кадри, заснети от главните герои.

Феновете на франчайза, обичащи и гейминга, имат поводи да бъдат доволни. Вчера бе обявено заглавието Blair Witch, което отново ще ни потопи във вселената на „Проклятието Блеър“. Играта ще бъде достъпна на PC и Xbox One (съжаляваме, PlayStation фенове) и ще дебютира на 30 август. Тоест – съвсем скоро.

Заедно с обявяването на играта, пуснат бе и първи нейн трейлър. Вижте го:

В главната роля в Blair Witch виждаме мъж и неговото куче, което се отправят на спасителна мисия в зловещата гора Блек Хилс Форест. Това, което те не знаят, е че им предстои среща със свръхестественото.

Сюжетът на играта се върти около мистериозното изчезване на младо момче в гората Блек Хилс Форест. Годината е 1996. Нашият протагонист се казва Елис. Той е бивш полицай, но с проблемно минало. Елис решава да се присъедини към търсенето на изчезналото момче, използвайки и помощта на верното си куче. И ако тяхното търсене изглежда съвсем нормално в началото, скоро всичко се превръща в истински кошмар, от който сякаш няма измъкване.

Това, което виждаме е, че играта ще се играе от първо лице. По това заглавието си прилича с колоси в жанра като P.T. и Outlast. Разработчик на играта е студиото Bloober Team, стоящо зад заглавия като Layers of Fear и Observer – също психологически хорър игри.

За съжаление, както споменахме, потребителите на PlayStation няма да имат възможността да изпробват заглавието. Поне засега. Надяваме се, че в бъдеще това ще се промени, особено ако играта си заслужава. Ние сме фенове на „Проклятието Блеър“ и определено искаме да я поцъкаме.