Soundtrack.bg

Кристоф Валц ще се снима в новия филм на Уди Алън

Двукратният носител на „Оскар“ Кристоф Валц е част от новата продукция на Уди Алън.

Легендарният режисьор Уди Алън ще заснеме своя 51-и филм до момента. Американецът ще осъществи снимките в Испания, а част от актьорския състав на новия му проект са имена като Кристоф Валц и Джина Гершон. Звучи добре, нали?

В последно време животът не е лесен за Алън. След като срещу него бяха предявени обвинения в сексуален тормоз, култовият режисьор загуби масивната си сделка с Amazon. Той дори се зарече да съди компанията. В крайна сметка, късметът се усмихна на Алън, тъй като той получи финансиране за следващите си проект от Mediapro – същата компания, която продуцира неговите филми Vicky Cristina Barcelona и Midnight in Paris.

Разбира се, Уди Алън категорично отрече да е осъществявал какъвто и да е сексуален тормоз над жени в миналото. Това обаче не трогна особено много Amazon, които прекратиха договора си с него.

Новият филм на Уди Алън все още няма име. Той ще се снима под работно заглавие WASP2019, а актьорският състав определено е впечатляващ. Освен вече споменатите Кристоф Валц и Джина Гершон, в него ще участват още дългогодишнят любимец на режисьора Уолъс Шон и звездата от „Лабиринтът на Пан“ Серхи Лопес.

Филмът ще разкаже историята на американска двойка, която пътува за кино фестивал в Сан Себастиан. Бракът на двамата партньори обаче е в опасност, след като съпругът започва да си пада по местните красиви иберийки, докато неговата съпруга е „зашеметена“ от брилянтен френски режисьор. Очаква се снимките на лентата да стартират през юли и да приключат през август.

Представителят на Mediapro Хайме Роурес обяви, че очаква още от същото с марката „Уди Алън“ – интелигентен сценарий и първокласен международен актьорски състав.

83-годишният Уди Алън е носител на четири награди „Оскар“. Репутацията му обаче пострада сериозно в последно време, след като той също бе обвинен в сексуален тормоз.