Soundtrack.bg

Netflix пуска анимационен сериал, базиран върху „Джурасик Парк“

Новият сериал Jurassic World: Camp Cretaceous ще продължи да изследва вселената на „Джурасик Парк“.

В света на „Джурасик Парк“ хората сякаш така и не се научиха, че експериментите с могъщи същества като динозаврите могат да причинят много смърт и страдание. Но както добре знаем, хората рядко се учат от собствените си грешки. И по-специално – корпорацията InGen, която продължава с търсенето на нови начини да увеличи своя финансов капитал.

Стрийминг платформата Netflix официално обяви, че през следващата година ще можем да видим анимацията Jurassic World: Camp Cretaceous, която ще представлява сериал, базиран именно върху вълнуващия свят на „Джурасик Парк“. В Camp Cretaceous, група тийнейджъри ще се озоват в другата част на острова Исла Нублар. Плановете им са да се позабавляват, наслаждавайки се на гледката на праисторически създания, върнати към живот, благодарение на силата на модерното генно инженерство.

Както обаче можете да предположите, динозаврите далеч не се оказват толкова безопасни, колкото се предполага. Случат се инциденти, а хлапетата са оставени в дивото, без комуникация с останалия свят, принудени да дадат най-доброто от себе си, за да оцелеят.

Шоуто ще бъде създадено от дуото Скот Криймър и Лейн Луерас, докато великият Стивън Спилбърг е сред неговите продуценти. По отношение на хронологията, действията в Camp Cretaceous ще се развиват по същото време на събитията от филма от 2015 година „Джурасик Свят“. Това, разбира се, предполага че бихме могли да видим някои от героите от „Джурасик Свят“ за кратко и в Camp Cretaceous.

Това не е първи път, в който се прави опит да се създадат аниминирани серии по „Джурасик Парк“. Изглежда обаче, че поне този път нещата ще бъдат доведени до край, а ние за първи път ще имаме възможността да се насладим на анимационна версия на култовия франчайз. Е, ако си падате по динозаври, то определено имаме какво да очакваме през следващата година. Остава да видим, дали ще си струва.