Soundtrack.bg

Вижте кадри от филма на Мартин Скорсезе за Боб Дилън

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story е посветен на легендарния музикант Боб Дилън.

По-рано през годината от стрийминг платформата Netflix обявиха, че са постигнали договорка да придобият правата върху документалния филм на Мартин Скорсезе Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story. Лентата разказва за един от най-великите, но и същевременно най-енигматични музиканти на всички времена – Боб Дилън. Премиерата на документалния филм е насрочена за 12 юни, когато той ще се появи в каталога на Netflix. Сега американската компания пусна и първи негов трейлър.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story е фокусиран върху шеметното турне на Боб Дилън от 1975 година. Тогава музикантът и неговите взимат решение да изнесат множество концерти в малки и „интимни“ зали, вместо да го сторят в големи арени с пъти по-висок капацитет.

Самият Боб Дилън участва във филма, давайки едни от много редките си интервюта. С коментар се включва и неговата дългогодишна колежка Джоан Баез, с която Дилън често пътува по турнета. Виждаме кадри и с вече починалия актьор Сам Шепърд, както и с погрешно осъдения боксьор Рубин Картър, който е главният герой в известната песен на Боб Дилън „Hurricane“. Неговата история е пресъздадена и във филм, в главната роля в който е Дензел Уошингтън.

Едно от най-любопитните неща, които следва да очакваме от филма, е интервю с популярния поет Алън Гинсбърг, считан за една от иконите на „бийт“ поколението. Ще видим и кадри с Боб Дилън, които никога досега не са били показвани. Определено Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story е задължителен за всеки един истински фен на музиканта.

Преди да дебютира в каталога на Netflix, филмът ще бъде излъчен на кино екрани в 20 различни града. Заедно с филма ще бъде издаден и негов саундтрак.

Боб Дилън е считан за легендарна фигура в историята на музиката. Текстовете му са вдъхновявали няколко различни поколения, правейки го и до днес. Има продадени над 100 милиона албума, като е носител и на десет награди „Грами“. Носител е на Нобелова награда за литература.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.