Soundtrack.bg

Създателите на „Отмъстителите: Краят“ започват работа с Netflix

Братята Джо и Антъни Русо работят със стрийминг платформата Netflix за създаването на ново аниме.

Стрийминг платформата Netflix официално обяви, че работи усилено върху нов аниме сериал, заедно с режисьорите на касовия „Отмъстителите: Краят“ Джо и Антъни Русо.

Става въпрос за адаптация на Magic: The Gathering – популярната 25-годишна фентъзи игра, запленила милиони по цял свят. Братята Русо ще бъдат изпълнителни продуценти на проекта, а водещите сценаристи на шоуто ще бъдат Хенри Гилрой (Star Wars Rebels, Star Wars: The Clone Wars) и Хосе Молина (Agent Carter).

Междувременно стана ясно, че Йориаки Мочизуки (Spider-Man: Into the Spider-Verse) ще се включи като супервайзинг режисьор.

Говорейки за новия си проект, братята Русо заявиха: „Винаги сме били огромни фенове и играчи на Magic: The Gathering. Още откакто играта съществува. Да имаме възможността да помогнем тези истории да оживеят е проект, към който ще подходим с истинска страст.“

Netflix съобщават, че Джо и Антъни Русо ще съблюдават създаването на нова сюжетна линия от света на Magic: The Gathering, разширяваща историите на героите и злодеи Planeswalkers, разполагащи с умението да използват магия. И изправени пред залози, огромни по своята същност.

Говорейки за проекта, директорът на аниме програмите в Netflix заяви: „Magic е глобален франчайз, ползващ се с много любов и много ангажирана фенбаза. През последните 25 години, броят на феновете на играта не спира да нараства“.

„Няма друг, освен Антъни и Джо Русо, които да могат по-добре да покажат тази история пред публиката. Те нямат равни, що се отнася до таланта им да разказват истории. Това е демонстрирано и посредством ролята им в някои от най-големите блокбъстъри на всички времена“.

Magic: The Gathering определено е игра, разполагаща с достатъчно потенциал по отношение на създадения за нея фентъзи свят. Многото истории, които се развиват в него, определено са предпоставка за едно наистина вълнуващо аниме. Все още Netflix не са обявили, кога бихме могли да очакваме първи сезон на новия аниме сериал.