Soundtrack.bg

Само Харисън Форд може да бъде Индиана Джоунс

Това поне смята самият Харисън Форд.

Кой актьор би могъл да наследи легендарния Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс? Отговорът е – никой. Това поне смята самият Харисън Форд.

76-годишният актьор гостува в предаването Today на NBC, говорейки за бъдещето на култовия приключенски франчайз. До този момент Форд е играл общо четири пъти изследователя д-р Хенри Уолтън „Индиана“ Джоунс. Попитан,  кой би могъл да поеме ролята на Инди в бъдеще, Форд отговори:

„Никой няма да бъде Индиана Джоунс, не разбирате ли? Аз съм Индиана Джоунс“, отговори Форд, смеейки се. Той добави: „Когато аз си отида, той също ще си отиде. Лесно е.“

В процес на разработка е проект за нов филм за Индиана Джоунс, в който ще видим Харисън Форд за пети път в ролята.

Междувременно звездата от „Пазители на галактиката“ Крис Прат е един от актьорите, за когото се смята, че би бил добър Индиана Джоунс в бъдеще. Харисън Форд обаче не смята така. Той е на мнение, че ролята, която той представи на голям екран за първи път през 1981 година, трябва да умре с него.

Шегувайки се за начина, по който Прат би приел новините, той обърка името на актьора и го обърка с друго популярно име в Холивуд – Крис Пайн.

„Това е един кофти начин да кажа на Крис Пайн това. Съжалявам, човече“, заяви Форд.

Това не е нещо ново, защото Форд винаги е бил защитно настроен към Индиана Джоунс и завета на поредицата. Когато Шиа Лебьоф бе поканен да участва в последния засега филм от франчайза – „Кралството на кристалния череп“, бързо се появиха слухове, че той може да се превърне в главно действащо лице в поредицата. Тогава обаче Форд отрече тази идея.

През 2010 година той даде интервю за Time, а попитан, дали би предал легендарната си шапка на Лебьоф, Форд отговори: „За какво говорите? Тя си е моя! С радост бих направил още един филм за Индиана Джоунс. В момента Джордж Лукас работи върху подобна идея. Шиа Лебьоф може да си намери друга шапка. Аз си заслужих моята“.