Soundtrack.bg

Емилия Кларк се надъхала с Хитлер за речта си в „Троновете“

Речта на Денерис Таргариен във финалния епизод на „Игра на тронове“ е вдъхновена от Адолф Хитлер, разкри самата Емилия Кларк.

Колкото и странно да звучи, Адолф Хитлер също има определено участие в касовия сериал на HBO „Игра на тронове“. Макар и просто под формата на вдъхновение за един от водещите персонажи на шоуто.

Емилия Кларк, играеща ролята на Денерис Таргариен, обясни какво се крие зад един от по-добрите моменти във финалния епизод на шоуто. Сигурно си спомняте, че още в началото му Денерис изнесе надъхваща реч пред своята армия, стояща сред руините на разрушения от нея Кралски чертог. Емилия Кларк определено се справи добре с тази сцена, тъй като тя добре успя да „предаде“ лудостта на Драконовата кралица, докато тя говори пред войниците си.

В едно от своите интервюта Кларк сподели, че за да се подготви за тази сцена, тя е изгледала куп видеа на един от най-зловещите диктатори в историята – Адолф Хитлер.

Докато е изследвала речите на Адолф Хитлер, както и на други диктатори, Кларк е разбрала, че техните думи могат да бъдат разбрани, дори и да не разбираш самия език. Което в пълна степен подсказва колко въздействащи са те. Защото, независимо какво мислите за хора като Хитлер и Мусолини, няма как да отречете, че те са били съвършени оратори.

„Давайки тези речи на измислени езици, изгледах много видеа на могъщи лидери, говорещи на различен език. Исках да видя, дали мога да разбера какво казват те, без да зная езика им“, споделя британката.

Тя добавя: „И, да – наистина можеш. Абсолютно можеш да разбереш, какво, по дяволите, казва Хитлер. Тогава си помислих – „Ако мога да повярвам на всяка една дума, която казвам, тогава зрителите дори няма да има нужда да гледат субтитрите“.

Е, може да се каже, че „Игра на тронове“ приключи също толкова разочароващо, колкото и военната кампания на Адолф Хитлер по време на Втората световна война.