Soundtrack.bg

Брайън „Head“ Уелч не очаквал, че Korn ще се задържат толкова дълго

Един от членовете на Korn Брайън „Head“ Уелч говори за бандата в искрено интервю.

Надали някой би оспорил, че Korn са една от най-добрите и влиятелни неометъл банди на всички времена. Дебютирайки на сцената през 90-те години на миналия век, групата издава някои наистина класически записи, които феновете знаят наизуст и до днес. Бандата е активна и до днес, понастоящем работейки по нов албум.

Един от членовете на Korn от самото начало е китаристът Брайън „Head“ Уелч, макар и с известен период от време, когато той не бе част от групата. В искрено интервю за Raw Music TW Уелч признава, че не е очаквал бандата да продължи да бъде активна и до днес.

„Това е лудост. Никога не съм мислил, че ще се задържим толкова дълго, а всички ще бъдат толкова развълнувани за новия ни албум“, обясни Уелч. Той говори за „новата енергия“ на фронтмена Джонатан Дейвис, споделяйки и че въпреки страничните проекти на членовете на бандата, за тях все още е истинско вълнение да свирят заедно. „Все още имаме тази енергия по време на концертите, а хората все още успяват да се „свържат“ с болката на Джонатан. Уникалното ни писане, комбинирано с начина, по който гласът на Джонатан се свързва с хората – мисля, че това са ключовите съставки“.

Преди няколко месеца в ефира на Showtime дебютира документалният филм на „Head“, носещ името Loud Krazy Love. В него се говори за дните, в които Уелч е напуснал Korn, отдал се е на религията и има наистина специална връзка със своята дъщеря. Филмът ще излезе на DVD и в дигитален формат на 18 юни.

Иначе Korn продължават усилена работа по своя следващ студиен албум. Очаква се записът да излезе до края на годината. За бандата от Калифорния това ще бъде 13-и студиен проект, следващ стъпките на The Serenity of Suffering от 2016 година.