Soundtrack.bg

Ще има нов документален филм за Тупак Шакур

Режисьорът на The Defiant Ones Алън Хюз създава нова документална поредица за легендата Тупак.

Животът и кариерата на легендарния рапър Тупак Шакур ще бъдат разгледани в нова документална поредица. Нейн създател ще бъде Алън Хюз, който е създател и на документалния филм на HBO The Defiant Ones за продуцентите Dr. Dre и Джими Йовин.

Следващият проект на Алън Хюз ще бъде концентриран върху Тупак – една от най-големите фигури в историята на рап музиката. Представител на хип-хоп школата на западния бряг, Шакур е убит в престрелка през месец септември 1996 година. Макар и на едва 25-годишна възраст, Тупак оставя зад себе си огромен завет и фенска база, която не спира да се увеличава, дори и две десетилетия след смъртта му.

Алън Хюз вече е постигнал пълна договорка с хората, държащи правата над всичко, свързано с името на Тупак. Той ще получи пълен достъп до цялата негова музика, включително и неиздавана такава, както и до поезията му и всичко, което е писал по време на живота си, съобщава Deadline.

Самият Алън Хюз ще режисира новата документална поредица. Той ще бъде и сред изпълнителните продуценти на проекта, редом до Ласи Джарви и Чарлс Ди Кинг. Все още не е ясно коя мрежа (или стрийминг платформа) ще застане зад поредицата. Очакваме тепърва да научим и дата за излизането на проекта.

Феновете на хип-хопа, които са абонирани за стрийминг услугата Netflix, все още могат да гледат и документалната поредица Unsolved. Нейният фокус пада върху убийствата на Тупак и The Notorious B.I.G., които разтърсват сцената в средата на 90-те години.

Тупак „2Pac“ Шакур е считан от мнозина за най-голямата фигура в историята на рап музиката. Влагащ в музиката си купища социални елементи, борещ се за равенство и справедливост, Шакур има продадени над 75 милиона албума зад гърба си. През 2017 година Тупак е приет в Залата на славата на световния рокенрол.