Soundtrack.bg

Няма да има нов сериал за приключенията на Аря

Един от шефовете на HBO отряза амбициите на феновете за нов сериал, базиран на приключенията на Аря Старк.

Епичната сага на HBO „Игра на тронове“ официално приключи след осем шеметни сезона. Вероятно вече сте гледали финала на шоуто, поради което не е нужно да ви припомняме всичко онова, което се случи.

Определено сред най-интригуващите бе развръзката с участието на Аря Старк. Момичето, което прониза Краля на нощта и спаси Вестерос, реши да се отдаде на своя приключенски порив. Аря се качи на кораб и тръгна да изследва онова, което се намира на запад от Седемте кралства – територия, която все още е непозната. Със сигурност на всички фенове е интересно, какво точно би открила Аря на запад. Поради това се появиха и предположения, че HBO биха могли да направят нов спиноф сериал, който да проследи нейните приключения.

Такъв вариант обаче бе отхвърлен от програмния президент на HBO Кейси Блойс, който заяви, че няма никакви планове да се създават нови продукции с герои от оригиналния „Игра на тронове“.

„Иска ми се шоуто на Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс да си бъде свое собствено нещо“, заяви Блойс, добавяйки: „Не искам да взимаме персонажи от този свят и да ги поставим в друг свят, създаден от някого друг. Не искам да създавам същото шоу отново. Светът на Джордж Мартин е масивен и има много пътища към него. Поради това искаме да направим нещо, което да се чувства далечно, а не да правим същото нещо отново. Поради това нямаме намерение да правим продължение или да взимаме някой от същите герои“.

През месец юни официално започват снимките на първия спиноф от „Игра на тронове“. Действието в новия сериал ще се развива 5000 години преди събитията от „Игра на тронове“. Кейси Блойс обещава, че HBO ще опитат да направят нещо съвсем ново, а не да повтарят вече печелившата формула на шоуто на Беньоф и Уайс.