Soundtrack.bg

Според тази теория Джон Сноу няма да оцелее във финалния епизод

Някои фенове смятат, че Джон Сноу ще умре в последния епизод на „Игра на тронове“.

Остават само няколко дни до грандиозния финал на „Игра на тронове“. Един от най-успешните сериали на всички времена ще приключи, а феновете не спират с прогнозите си – какво ще се случи и кой ще седне на Железния трон?

Някои смятат, че това ще бъде Джон Сноу, за когото знаем, че всъщност е и законният престолонаследник в Кралски чертог. Самият той продължава да твърди, че не иска подобна власт, но кой знае? Според други обаче, Джон ще бъде сред героите, които ще загинат в последния епизод.

Всичко тръгва от момента, в който Джон бе предаден от своите братя от Нощния страж. Сигурно помните, че тогава неговият живот бе отнет, за да му бъде върнат впоследствие от Мелисандра, служеща на Бога на светлината.

Работата обаче е там, че Бога на светлината връща към живот онези, които трябва да изпълнят някаква определена цел. А когато тази цел е изпълнена, той винаги си взима обратно живота им.

Сами видяхме начина, по който Мелисандра просто угасна, след като изпълни своята цел. Берик Дондарион също бе погубен в битката с мъртвите, след като изпълни целта си и помогна на Аря да оцелее, за да срази Нощния крал.

Според тази теория, Джон Сноу е бил върнат към живот от Бога на светлината с една голяма цел – да обедини хората в битката срещу Нощния крал. Той изпълни тази цел, което означава, че сега е време Бога на светлината да отнеме обратно живота му.

Разбира се, това е просто предположение. Не е ясно, дали създателите на шоуто са се съобразили с тази логика по отношеие Бога на светлината. Или пък дали истинската цел пред Джон все пак не е да спре Денерис и да седне на Железния трон?

Мнозина имат различни предположения относно финала на сериала, но ще трябва да почакаме още няколко дни, за да видим голямата развръзка.