Soundtrack.bg

Джеймс Гън: Disney бяха прави да ме уволнят

Джеймс Гън призна, че решението на Walt Disney да го уволнят е било правилно.

В последно време Джеймс Гън определено изживя всякакъв тип емоции. Режисьорът на „Пазители на галактиката“ бе уволнен от Walt Disney, след като в публичното пространство изплуваха скандални негови постове в Twitter отпреди доста години. Тогава, въпреки протестите на феновете и актьорите от „Пазители на галактиката“, Walt Disney взеха решение да го освободят от поста.

Скоро след това обаче палачинката бързо се обърна, защото Disney промениха решението си и възстановиха талантливия режисьор на работа за следващ проект в Marvel. Междувременно Гън се уреди с работа и в големия конкурент DC, заставайки начело на лентата „Отрядът самоубийци“.

Говорейки пред Deadline, Джеймс Гън довери, че според него Walt Disney са взели правилно решение, решавайки да го освободят от поста. Той призна, че съжалява за неуместните си шеги от миналото, макар и това да се е случило преди доста време.

„Чувствам се зле за това и поемам пълна отговорност“, довери той.

Когато Гън бе уволнен от Walt Disney, целият актьорски състав на „Пазители на галактиката“, сред които Брадли Купър, Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел и Дейв Баутиста, подписаха общо писмо, с което настояват той да бъде върнат на поста.

Гън призна, че в един момент е почувствал, че кариерата му може да приключи вследствие на всичко това.

„Имал съм много трудни дни в живота си, като например времето, когато се опитвах да изтрезнея, до смъртта на мои приятели, които се самоубиха. Но това бе наистина напрегнато. Всичко се случи много бързо и внезапно. Изглеждаше така, сякаш всичко е загубено. Чувствах се така, сякаш с кариерата ми е свършено.“

Гън обаче добави, че уволнението от Disney „му е позволило за първи път да усети любовта към себе си.“

„Това отчасти бе най-лошият ден в живота ми, но също така и най-добрият“, философски заключи режисьорът.

В момента в кината можете да гледате хоръра „Жив огън“, режисиран и създаден именно от Джеймс Гън.