Soundtrack.bg

Действията на Денерис бяха предсказани в предходните сезони

Внимание! Статията съдържа спойлери относно последния засега епизод на „Игра на тронове“!

От бъдеща кралица, мечтаеща да управлява в мир и в полза на хората, Денерис Таргариен се превърна в чудовище. В новия епизод на „Игра на тронове“ Родената в буря опожари Кралски чертог, а нейните воини сътвориха истинска касапница сред мирното население на столицата. Всичко, което досега бе изградено като образ за Денерис, бе сринато до земята в рамките на едва един епизод.

По-паметливите обаче споделят, че лудостта на Драконовата кралица е била ясно предсказана на няколко пъти в предишните сезони.

Можем например да се сетим за едно от виденията на Бран Старк, което показва летящ дракон над Кралски чертог.

Драконът, който Бран видя в едно от своите видения

Още по-интересно обаче е да си спомним за видението, което самата Денерис видя със свое собствено участие.

Докато бе в Къщата на неумиращите в Карт, Родената в буря имаше видение. В него тя видя себе си в троновата зала на Червената цитадела. Всичко около нея обаче бе в руини, а бели прашинки валяха от небето.

Видението на Денерис в Къщата на неумиращите

Сега разбираме, че руините са предизвикани от самата нея, а въпросните бели прашици са вследствие на всичкия огън, с който тя опожари столицата на Седемте кралства.

Промото на предстоящия последен епизод на шоуто ни показва Денерис, вече изпълнила голямата си мечта – да покори Кралски чертог, макар и все още горящ. С интерес ще проследим какво ще се случи в самия финал на сериала, като повечето фенове очакват някой измежду Джон и Аря да спре тиранията на Драконовата кралица още в зародиш. Едно е сигурно – Денерис вече няма съюзниците, които имаше до този момент. Не и след всичко, което стори при атаката над столицата.

Следващият епизод на „Игра на тронове“ ще бъде последен, а след него HBO ще се съсредоточи върху различните спиноф продукции, базирани върху него.