Soundtrack.bg

Star Wars трилогия на Райън Джонсън може и да няма

Walt Disney спира проекта за трилогия на Райън Джонсън от света на „Междузвездни войни“?

Планираният проект за трилогия от света на „Междузвездни войни“ на режисьора Райън Джонсън е прекратен от страна на Walt Disney. Тази информация съобщи филмовият критик Джон Кампеа, заявявайки, че това му е било доверено от сигурен източник.

Тези дни Walt Disney официално обяви, че до 2027 година ще видим още три филма от вселената на „Междузведни войни“, изключвайки дебютиращия през месец декември „Възходът на Скайуокър“. Тези три филма ще се появят на голям екран съответно през 2022, 2024 и 2026 година. Повече информация вижте тук.

Джон Кампеа обаче е категоричен, че в случая наистина говорим за трилогия от филми, но не на Райън Джонсън. Тези три филма ще бъдат поверени на дуото Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс, които същевременно са създателите на касовия сериал на HBO „Игра на тронове“.

Това не е първи път, когато се съобщава, че трилогията на Райън Джонсън е отпаднала от плановете на Disney. Преди месеци подобен слух също циркулираше в пространството, макар и самият режисьор да твърдеше обратното. Той дори заяви, че ще започне да работи по трилогията си, след като приключи работа по следващия си филм Knives Out.

„Последните джедаи“ на Райън Джонсън раздели феновете на два лагера

Райън Джонсън е човекът, който режисира последния засега филм от „Междузвездни войни“ – Епизод VIII „Последните джедаи“. Никога обаче не е имало друг Star Wars филм, който по такъв начин да е разделил феновете на два. Една част от тях го харесаха, докато други и до днес смятат, че той е истинска подигравка с легендарния франчайз. Не е изключено именно това недоверие към Джонсън да е основната причина Walt Disney да не му повери толкова мащабен проект.

Все пак ви напомняме, че тази информация все още не е потвърдена официално от Walt Disney. Може би съвсем скоро корпорацията официално ще внесе повече яснота по темата и дали Райън Джонсън отново ще работи по „Междузвездни войни“.