Soundtrack.bg

Чадуик Боузман се впуска в самурайско приключение

Звездата от „Черната пантера“ Чадуик Боузман ще изиграе първият самурай от африкански произход.

Актьорът Чадуик Боузман, изиграл ролята на Т’чала в блокбъстъра на Marvel „Черната пантера“, се впуска в ново голямо предизвикателство. В една от следващите си роли Боузман ще се върне във времената на 16-и век, изигравайки легендарния Ясуке – първият самурай от африкански произход, когото Япония познава.

Ясуке е бил от португало-мозамбикски произход. Той е бил доведен в Япония като роб на йезуитски мисионери, посетили Страната на изгряващото слънце. Имайки предвид, че Ясуке е бил първият чернокож мъж, стъпил на японска земя, той е предизвикал интереса на Нобунага – безмилостен военен лорд, който имал стремежа да обедини разпокъсаната страна под своя власт. Между двамата мъже възниква сложна по своя вид връзка. С времето Ясуке получава приятелството и уважението на Нобунага, но най-вече собствен меч и честта да се нарича самурай.

За самия Чадуик Боузман това не е първи случай, в който той ще участва в биографична лента. В Get On Up той изигра легендарния музикант Джеймс Браун, а в 42 – Джаки Робинсън. Във филма Marshall той играе Търгуд Маршал – първият чернокож член на Върховния съд на САЩ.

„Легендата на Ясуке е една от най-добре пазените тайни в историята. Той е единственият човек, чийто произход не е азиатски, който е успял да стане самурай“, заяви самият Чадуик Боузман. Той добави: „Това няма да е просто екшън филм, а цяло културно събитие. Вълнувам се, че съм част от него“, добави той.

Сценарист на лентата ще бъде един от авторите на хитовия сериал „Наркос“ Дъг Миро.

В момента също можем да гледаме Чадуик Боузман по кино екраните, тъй като той отново играе ролята на Т’чала в блокбъстъра „Отмъстителите: Краят“. Лентата на Marvel вече е вторият най-успешен филм в историята, доближавайки се все повече в боксофиса до лидера в това отношение „Аватар“ на Джеймс Камерън.