Soundtrack.bg

Нова голяма битка се задава в „Игра на тронове“

HBO пусна снимки от предстоящия пети епизод от осми сезон на „Игра на тронове“.

HBO разпространи снимки от предстоящия пети епизод от последния осми сезон на „Игра на тронове“. Това ще бъде предпоследен епизод в историята на шоуто, което ще приключи след финалната шеста серия.

Предходната серия подготви героите за нова голяма битка, която ще се проведе на територията на Вестерос. Армиите на Денерис Таргариен и Церсей Ланистър най-сетне ще се изправят една срещу друга. Макар и понесли сериозни жертви след битката си с белите бродници, Денерис и Джон ще осъществят щурм по посока Кралски чертог, а целта може да бъде само една – Железния трон.

И докато Церсей изглежда сравнително спокойна, сдобила се и с чисто нова армия в лицето на Златната дружина, то Денерис продължава да търпи сериозни загуби в личен план. След като вече загуби един от най-верните си хора – сър Джора Мормон, в миналия епизод Родената в буря видя обезглавяването на Мисандей и остана без още един дракон. Изражението ѝ в края на серията пък ни подсказа, че тя няма никакво намерение да проявява милост спрямо Церсей, дори и това да означава опожаряването на Кралски чертог. Вече дори се появиха предположения, че Денерис ще последва пътя на своя баща и ще се превърне в „Лудата кралица“. Повече за тази теория можете да видите тук.

От новите снимки на HBO се вижда, че армията на Денерис вече е пред портите на Кралски чертог. Джон Сноу и Тирион стоят в близост до града и вероятно планират следващото си действие. Срещу тях се вижда армията на Златната дружина, която Юрон Грейджон осигури на Церсей.

На един от кадрите виждаме и колко сломена изглежда Денерис след всички загуби, които понесе напоследък. Определено ще ни бъде интересно да проследим, какво ще се случи с Драконовата кралица в следващите две серии. Отново виждаме и Юрон Грейджой на своя кораб, чудейки се какво точно видя той в небето над себе си.