Soundtrack.bg

Холивудските звезди, които в даден момент са били бездомни

Днес всички фенове на киното знаят имената им, но техният живот не винаги е бил цветя и рози.

Свикнали сме да гледаме на холивудските звезди като на много богати хора, които могат да си позволят всичко в живота. И това не е никак далеч от истината. Хонорарите в кино индустрията стават все по-големи, което значително увеличава и банковите сметки на най-силните имена в жанра.

За някои холивудски звезди обаче животът не винаги е бил така щедър. Днес ще разгледаме няколко конкретни случая, които доказват, че понякога за да стигнеш до върха, тръгваш буквално от дъното.

Крис Прат

Масовият кино фен го познава от ролята на Питър Куил в супер успешния „Пазители на галактиката“ на Marvel. Личната история на Прат обаче не започва особено розово. Той се отказва от Колежа след само един семестър, след като негов приятел му предлага да му купи еднопосочен билет до Мауи. Там бъдещият актьор е практически бездомен, спящ в микробус, а понякога и дори на плажа. Често пие, пуши марихуана и си живее живота, работейки единствено, за да си покрие сметките за бензин, храна и пособия за риболов.

Докато бърше масите в местна закусвалня, животът на Крис Прат се променя, тъй като той среща жена, която му предлага роля в продукцията Cursed Part 3 – филм, който въпросната дама режисира.

Днес Крис Прат е вече сериозно име в света на киното, най-вече заради блокбъстърите на Marvel, в които той участва. Но началото на кариерата му е повече от скромно.

Чарли Чаплин

Днес Чарли Чаплин е име, което всеки човек знае. Не всички обаче знаят, че когато е на само 10 години, Чаплин вече е бил поставен в ситуацията да си изкарва сам прехраната. Когато е на тази крехка възраст, неговият баща умира, а майка му е вкарана в психиатрична клиника.

Талантливото момче започва да участва в различни спектакли, един от които е пиеса за легендарния детектив Шерлок Холмс. В крайна сметка, в даден момент Чаплин решава да емигрира в посока САЩ, което завинаги ще промени живота му.

Вече на американска земя, Чарли Чаплин основава свое собствено студио и се превръща в независим продуцент. Създавайки поредица от супер успешни филми, той се превръща в световна звезда. А е имало момент, когато е имал единствено ризата на гърба си.

Джим Кери

Джим Кери е едва осми клас, когато неговият баща Пърси, работещ като счетоводител, е уволнен от работа. Това хвърля цялото семейство Кери в истински финансов кошмар. Това кара Джим и неговите роднини да започнат работа от най-ранна възраст, за да може семейството да свързва двата края. Едно от основните им занимания е да чистят фабрика в Скарбъро, където техният баща си намира работа като охранител. Джим трябва да работи и други неща, за да може той и близките му да има какво да сложат на масата.

Когато обаче баща му губи и тази работа, нещата стават съвсем кошмарни. Семейството остава и без дом, налагайки се да живее в каравана на „Фолксваген“. През деня обикалят града с караваната, търсейки работа, а нощем търсят паркинг, където да пренощуват.

През 1977 година, въпреки трудностите, Джим Кери стартира кариерата си на комик. Тогава, едва 15-годишен, той прави първите си стъпки в стендъп комедията в един от клубовете на Торонто. Носи жълт костюм, ушит от майка му. В началото не постига големи успехи, но не се отказва. Дори напуска училище, за да се посвети на мечтата си да бъде професионален комик.

През 1979 година Джим се мести в Лос Анджелис, където го забелязва Родни Денджърфийлд. Той подписва договор с младия комик и му дава шанс, а оттам следват и първите ангажименти в киното.

Даниел Крейг

Днес Даниел Крейг е един от най-скъпоплатените актьори в света, благодарение на факта, че играе Джеймс Бонд. Миналото му обаче крие много тежки моменти.

Първите дни на Крейг като прохождащ актьор не са никак лесни. Той не само, че трябва да бърше маси, за да се изхранва, но често му се налага и да спи по пейките на парковете. Късметът му обаче се усмихва, като той добива популярност с ролята си в продукцията на BBC Our Friends in the North. Днес Крейг вече няма подобни проблеми, радвайки се на живота на истинска кино звезда.

Силвестър Сталоун

Днес Силвестър Сталоун е истинска легенда в света на киното, но през 70-те години волята и характерът му са поставени пред множество изпитания. Тогава младият актьор всячески се опитва да си намери роли в киното, но това не е никак лесно. Стига се дотам, че той дори продава собственото си куче, защото просто не успява да му купува редовно храна.

„Бях на самия край на въжето“, признава впоследствие Сталоун в едно от интервютата си. През 1975 година обаче Слай се сдобива с вдъхновение за шедьовъра си „Роки“, когато аутсайдерът Чък Уепнер праща в нокдаун легендарния Мохамед Али.

Сталоун завършва сценария за „Роки“ за едва три дни. Когато продуценти му предлагат 350 000 долара за сценария, той заявява, че ще го продаде, единствено ако самият той изиграе Роки Балбоа. По това време Сталоун разполага с едва 100 долара в банковата си сметка. Само и само да получи ролята, Слай се съгласява на скромните 35 000 долара хонорар, като дори се отказва от хонорар за написания от него сценарий. Нюхът на Сталоун обаче се оказва добър, защото филмът се превръаща в истински хит. „Роки“ заработва 225 милиона долара приходи, струвайки едва 1.1 милиона, за да бъде направен. По-важното е, че Сталоун добива световна известност, а вратите към славата пред него се отварят

Холи Бери

През 1987 година, докато е само на 21, живеейки в Ню Йорк, Холи Бери остава без пукнат цент. Тогава бъдещата актриса не е притеснена, защото това се е случвало и преди, като тя винаги е получава помощ от майка си. Този път обаче е различно – майка ѝ отказва да ѝ даде пари, а на Холи се налага да напусне жилището си и да живее в приют за бездомни.

Обидена от случилото се, Холи отказва да разговаря с майка си в продължение на цели 18 месеца. По-късно обаче тя осъзнава, че случилото се е за нейно добро, научавайки я да бъде по-отговорна и самостоятелна. „Тогава си обещах, че никога няма да искам нищо от когото и да е“, заявява Бери в едно от интервютата си. Днес тя е благодарна на майка си за нейната постъпка.

Хилъри Суонк

Днес Хилъри Суонк е носителка на „Оскар“, но миналото ѝ далеч не е леко. След като нейните родители се разделят, тя и нейната майка Джуди се местят в Лос Анджелис. Там Хилъри преследва кариера в шоубизнеса, но началото е много трудно – тя и Джуди нямат никакви пари, поради което се налага да живеят в колата си. Понякога спят в къщата на техен приятел, но през деня не им се позволява да са вътре, тъй като в същото време къщата е за продан.

Саможертвата им обаче е възнаградена, защото само няколко месеца по-късно мечтите на Хилъри започват да се сбъдват. Талантливата актриса се сдобива с първите си роли в киното, което им позволява да стъпят на краката си. Суонк дебютира като актриса във филма Buffy the Vampire Slayer от 1992 година. Останалото е история и някои наистина престижни награди.