Soundtrack.bg

Вижте промото на следващия епизод на „Игра на тронове“ (ВИДЕО)

Какво следва след зрелищната битка за Зимен хребет?

Ако все още не сте гледали трети епизод на „Игра на тронове“ и епичната „Битка за Зимен хребет“, пропуснете този текст. Има спойлери, разбира се.

И така, битката за Зимен хребет вече е история. Краля на нощта бе победен, а с това поразена бе и огромната му армия от бродници, преминала Вала и навлязла във Вестерос. Седемте кралства са спасени, но какво следва от тук нататък?

Пораженията, които алиансът на Джон и Денерис понесе, са огромни. Цялата армия на дотраките бе сравнена със земята, като все още не знаем напълно какво е останало от Неопетнените и воините на Севера. Нищо обаче не е приключило, защото сега на линия излиза нов враг – Церсей Ланистър, която в началото на сезона също се сдоби със своя собствена армия.

Именно това засяга Денерис в промото за следващия епизод на шоуто. „Спечелихме Великата война. Сега ще спечелим последната война“, казва тя, отправяйки закана, че ще „я изтръгнат от корена и стъблото“. Виждаме, че и един от драконите на Дани е оцелял след касапницата при Зимен хребет.

Същинската „игра на тронове“ започва именно сега. Поне докато ситуацията не се промени, Церсей е в по-силна позиция, разполагайки с многочислена и непокътната армия, готова да се бие за каузата ѝ. От другата страна, Денерис, Джон и вероятно Санса ще трябва да намерят начин да укрепят редиците си и да ги подсилят, защото числеността на техните войски намаля значително.

Честно казано, трудно ни е да предвидим, какво би могло да се случи от тук нататък. Ролята на Тирион Ланистър сякаш бе чисто символична до този момент, като може би бихме могли да очакваме важни ходове от негова страна. Сигурно помните, че във втори епизод на сезона, Денерис се усъмни в приноса му като нейна Ръка. Струва си да се замислим, дали не е време Тирион да изкупи грешките, които допуснал, подсигурявайки победата на своята кралица с някой гениален ход, на какъвто със сигурност е способен? Е, ще трябва да почакаме, за да видим.