Soundtrack.bg

Disturbed вдъхнаха сили на семейство, загубило бебето си (ВИДЕО)

Disturbed доказаха, че силата на музиката може да бъде наистина огромна.

За силата на музиката е говорено неведнъж. Тя е изключителен феномен, който може да ни вдъхне сили и надежда дори и в най-лошите моменти. Сега това бе доказано и от американските метъл артисти Disturbed, които дори без да знаят, са успели да подкрепят емоционално семейство, преживяло най-лошото – загубата на дете.

Силен момент се разигра по време на концерт на бандата само преди няколко дни. Докато изпълняваха песента си „Hold On to Memories“, вниманието на групата бе приковано от няколко души, стоящи на първия ред. Китаристът Дан Донеган и вокалистът Дейвид Драйман забелязаха млади хора, държащи в ръцете си снимка на малко бебе, заедно с бебешко боди на Metallica и надписи, гласящи: „Hold On to Memories – It’s a great help for us“.

Виждайки това, Дейвид Драйман слезе при хората с микрофон в ръка и ги попита каква е историята им. Стана ясно, че младите мъж и жена са загубили своето бебе, което е носело името Доминик. В един момент бандата качва хората на сцената, а те разясняват, че тяхното дете е починало преди две години. Намерили са обаче сили в музиката на Disturbed и по-конкретно в парчета като „Hold On to Memories“ и „A Reason to Fight“.

В свое изявление до феновете, Дейвид Драйман написа: „Моменти като тези правят така, че саможертвите да имат смисъл, знаейки че това, което сме създали, е донесло покой на хора, които не биха могли да го намерят някъде другаде.  Днешното шоу е посветено на паметта на Доминик“.

Докато почерненото семейство бе на сцената, Дейвид Драйман се обърна към тях и им каза: „Дори не мога да си представя през какво сте преминали. Аз самият имам син и не зная какво бих направил. А самият факт, че нашата музика е могла да ви донесе някакъв мир и разбиране, наистина носи смисъл на всичко, което правим като банда„.

Disturbed ще можете да гледате и слушате в България по време на фестивала Hills of Rock в град Пловдив.