Soundtrack.bg

Rammstein пуснаха второ видео от новия си албум

Индъстриъл метъл легендите Rammstein зарадваха феновете си с видео към сингъла „Radio“.

Трябваше да чакаме цели 10 години, преди индъстриъл метъл великаните Rammstein отново да ни зарадват с нова музика. И не просто нова музика, а цял нов албум. Следващият студиен проект на немците ще излезе на 17 май, а наскоро бандата представи и неговата официална обложка.

Първият официален сингъл от новия албум на Rammstein бе тракът „Deutschland“. Групата представи песента с адски зрелищно видео, което определено впечатли всички със своите визуални достойнства. И определено можем да кажем, че това е един от най-добрите клипове на бандата до този момент.

Сега Rammstein представиха и второ видео от новия си студиен проект. Този път те избраха песента „Radio“, която доскоро можеше да бъде чута по някои радиа в световен мащаб. Сега парчето излезе и „облечено“ в изцяло черно бял клип, в който Rammstein са облечени и представени в стилистиката на музикална група от 60-те години на миналия век.

От музикална гледна точка, парчето не е сред най-тежките на Rammstein, нито се доближава до типичния за бандата индъстриъл саунд. Някои отбелязаха, че групата е заела някои неща от своите сънародници Kraftwerk, които са сред пионерите на електронната музика.

След излизането на новия албум на Rammstein в средата а месец май, бандата ще тръгне на турне, с което ще представи новия си запис. Някои от датите на индъстриъл легендите вече са разпродадени. Китаристът на групата Рихард Крюспе потвърди, че най-вероятно Rammstein ще изнесат огромен брой концерти в следващите няколко години.

„Вероятно ще изнасяме концерти в следващите три или четири години. Започваме с първото европейско турне, преди да се отправим към Америка, а след това и в Австралия. След това най-вероятно ще се върнем отново в Европа“, заяви Крюспе.

Следващият албум на Rammstein ще бъде седми поред за бандата от Берлин. Той следва Liebe ist für alle da, който бе издаден през 2009 година.