Soundtrack.bg

Вижте как повече от 250 музиканти свирят „Sad But True“ на Металика (Видео)

Независимо че през последните 15-20 години музикалните класации, а и продажбите, са доминирани от поп музиката, която се превърна в, може бе, най-влиятелният и разпространен жанр, стотици милиони фенове по света все още наистина обожават хард рок музиката и групите, които я създават и изпълняват. Преди няколко години група от 1000 музиканти се събраха, за да изпълнят съвместен кавър на една от най-известните песни на Foo Fighters – “Learn To Fly”. Тази изключителна и незабравима проява беше впечатляващ опит обичащите групата фенове да накарат Foo Fighters да изнесат концерт в родния им град – италианският град Чезена. Този невероятно жест в крайна сметка сработи и Foo Fighters наистина откликнаха на желанието на феновете си и осъществиха концерт в града. Само пред дни имахме щастието да научим, че е имала подобно събитие, благодарение на организацията, наречена Rock-n-Mob, която сформира групово изпълнение на траш метъл химна на Metallica от 1991 г. – „Sad But True“.

В нов видеоклип, споделен на страницата на Rock-n-Mob в YouTube, над 250 певци, китаристи, басисти и барабанисти са се събрали в Москва, Русия, за да изпълнят популярната и култова песен на Metallica, която се появява за първи път в изключително успешния самостоятелен албум от 1993 г. носещ също името Металика (албумът е известен още като Черния албум). Самото парче е записано на 16-и юни 1991-а година, но се появява официално след малко по-малко от две години – на 8-и февруари 1993 г.

Можем само да гадаем колко време, усилия, логистика и нерви е коствало това изпълнение на организаторите

Ако си мислите, че интрото към „Sad But True“ е достатъчно тежко само по себе си, опитайте да го слушате, когато броят на музикантите, свирещи гръмотевичните секунди на това велико рок парче, се отразява в стотици!

За щастие, местните фенове няма нужда да се надяват, че Rock-n-Mob ще организират петиция, надявайки се, че Металика ще свирят в Русия, тъй като групата беше в Москва през лятото за шоу на стадион „Лужники“ като част от продължаващото си турне, свързано с последния студиен албум на бандата.

Припомняме ви, че един от най-култовите концерти в историята на Металика е именно в Москва на 28-и септември 1991 г.