Soundtrack.bg

Кой е героят от „Игра на тронове“, променил се най-много?

Кой от персонажите в „Игра на тронове“ е преживял най-голямата промяна?

За 8 сезона определено всички герои (които оживяха, разбира се) от “Игра на тронове” се промениха много сериозно. Е, не бихме могли да кажем същото за Планината, може би, но дори и той стана малко по-различен и мълчалив след намесата на Оберин и Кибърн.

Кой обаче е пораснал най-много и се отличава осезаемо от образа си в първия сезон на шоуто? Дали това е Аря, която се превърна от невинно момиченце в безлик убиец, или Джайм, който замени арогантността си със съвестни решения? А може би Хрътката, който от вярно куче на Джофри стана истински воин? Не.

В интервю за Entertainment Weekly създателите на “Игра на тронове” Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс дават отговор на този въпрос.

“Санса”, заявява Беньоф. “Тя беше толкова наивна и беше принудена да премине през най-бруталните възможни уроци, от които обаче успя да се измъкне, за да се превърне в тази силна фигура, която е в момента. Не мисля, че докато са гледали първи сезон, много хора са имали очаквания, че Санса ще се превърне в жената, която е в момента. Това се дължи както на самата история, така и на Софи Търнър – на феномена, който тя се оказа като актриса. Още на кастинга знаехме, че Софи е много добро дете актьор, но нямахме ни най-малка идея, че ще се превърне в силата, която е в момента. Затова, ако трябва да посоча един герой, който се е променил най-много, то това е Санса.”

В интервюто Уайс подкрепя думите на Беньоф, но допълвайки, че Бран също е преминал през сериозна трансформация, превръщайки се в Триоката врана. Тук обаче не говорим за израстване на героя, каквото наблюдаваме при Санса, а за цялостна промяна, превръщайки вече не толкова малкия Старк от човек в нещо като хранилище с постоянен достъп до неизмерими количества информация.