Soundtrack.bg

За първи път Linkin Park обсъждат идеята за нова музика

За първи път, след смъртта на Честър Бенингтън, Linkin Park отново говорят за записите на нова музика.

За първи път, откакто Честър Бенингтън отне живота си през лятото на 2017 година, останалите членове на Linkin Park обсъждат възможността да запишат нова музика.

Бенингтън се самоуби през месец юли 2017 година, което очаквано преустанови функционирането на бандата. През миналото лято Майк Шинода издаде солов албум, но бъдещето на Linkin Park оставаше неясно. В едно от интервютата си пред медиите, Шинода обсъди възможността групата да продължи напред, привличайки нов вокалист на мястото на покойния Бенингтън.

Един от членовете на групата DJ Джо Хан говори пред южнокорейското издание Yonhap, коментирайки бъдещето на бандата. Той заяви, че за първи път, откакто Честър ни напусна, Linkin Park отново говорят помежду си за създаването на нова музика.

„Опитваме се да се грижим за себе си и за своите семейства. Всеки преминава през свой собствен начин през проблемите“, заяви Джо Хан.

Той добави: „Сега започнахме и да говорим за това отново да създаваме музика заедно“.

Хан обаче добави, че събирането на групата може да отнеме и „цяло десетилетие“. Ако Linkin Park решат да ангажират нов вокалист на мястото на Честър Бенингтън, то изборът на такъв определено също ще отнеме време.

„Може би след около 10 години? Но може и да бъде по-скоро“, все пак вдъхна оптимизъм Джо Хан.

Той добави, че на този етап не иска да поставя конкретни срокове за евентуалното събиране на Linkin Park.

„Не желая да поставям краен срок. В момента искаме да се фокусираме върху настоящето и да говорим за музика. Не разискваме детайлни планове. Просто искам да се върна към онези дни, в които създавах музика“.

През септември друг от членовете на Linkin Park – Дейв „Phoenix“ Фарел също намекна, че е напълно възможно групата отново да се събере.

„Събираме се от време на време. Мисля, че отново ще правим музика заедно. Всички искаме това. Все още се наслаждаваме на това да бъдем заедно“.