Soundtrack.bg

Rammstein показаха обложката на новия си албум

Немските индъстриъл метъл богове Rammstein показа обложката на своя следващ албум.

Винаги е новина, когато индъстриъл метъл машините Rammstein издават нов албум. Трябваше да почакаме цели 10 години, преди немската банда отново да ни зарадва с дългосвирещ проект, записан в студиото. Новият албум на Rammstein ще бъде наличен на 17 май, като той ще последва издадения през 2009 година Liebe ist für alle da. За момчетата от Берлин това е седми студиен проект от създаването на бандата до днес.

Rammstein вече представиха първо видео към своя нов албум. Те избраха да заснемат клип към песента „Deutschland“, като видеото определено си заслужава да се види.

Германците официално показаха и обложката на албума. Изненадващо за мнозина, но тя всъщност е доста семпла и представлява клечка от кибрит, поставена на изцяло бял фон. Rammstein показаха обложката със специално 20-секундно видео.

Доста семпло, нали? Понякога обаче, точно най-семплите неща са най-въздействащи. Всеки може да си изгради собствена представа, какво точно искат да ни кажат Rammstein с точно тази обложка.

В едно от последните си интервюта, китаристът на Rammstein Рихард Крюспе заяви: „Това ще бъде албум, който ще покаже потенциал, недостигнат до момента от Rammstein. Това е една от причините, поради която се върнах в студиото, за да записвам отново с групата. Желанието ни е да балансираме по отношение популярността на бандата от концертите на живо и самата музика. Когато стане дума за Rammstein, хората много често говорят най-вече за огъня и всичко онова, което се случва на концертите. Помислих си, че не искам да бъдем като KISS, за които хората говорят главно за грима им и всички тези неща, но не и за самата музика“.

Определено звучи обещаващо. През следващия месец групата ще стартира редица концерти на територията на Европа, с които ще представи новата си музика. Далеч от изненадващо, но повечето локации вече са тотално разпродадени.

Междувременно, немската банда обяви и официалния траклист на новия си албум. Той ще съдържа общо 11 композиции, които са както следва:

01. Deutschland
02. Radio
03. Zeig Dich
04. Ausländer
05. Sex
06. Puppe
07. Was Ich Liebe
08. Diamant
09. Weit Weg
10. Tattoo
11. Hallomann